Julie Meyer Solvang (i midten i rødt) i aksjon for det norske landslaget under World Tour i svenske Vårgårda 13. august i år. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Grimstad-rytter blir sykkelproff

Julie Meyer Solvang (28) skal kommende sesong sykle for profflaget Hitec.

– Jeg gleder meg! Drømmen er å få sykle i et VM eller OL i løpet av karrieren, sier Julie.

Hun kan se tilbake på en god sesong, med blant annet NM-sølv i lagtempo, seier i norgescupritt i Sandnes og uttak til Ladies Tour. På sensommeren signerte hun en ettårskontrakt med det norgesbaserte profflaget Hitec. Julie har satset som syklist i tre år, etter å ha drevet med triatlon før det. Hun jobber som politi i Grimstad og er innstilt på mange reisedøgn i perioden februar-september 2018.

-Økonomisk er det nok vanskeligere å være kvinnelig proffsyklist enn klubbsyklist. Jeg får dekket utstyr og reiser, men mottar ikke lønn og er mer borte fra sivil jobb som proff. Men erfaringen er gull verdt, og jeg vil holde på så lenge det er gøy med sykling, sier hun.

Julie beskriver seg som en rytter som liker å gå i brudd og er glad i «halvharde» løyper. Hun har tidligere syklet for et belgisk klubblag, samt Grimstad SK.