Julie Meyer Solvang (27) fra Grimstad Sykleklubb spurtslo sine argeste konkurrenter i søndagens ritt. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Grimstad-rytter vant norgescupritt

Julie Meyer Solvang var kjappest i søndagens ritt på Jæren.

Under rankingrittet lørdag jobbet Grimstad-jentene knallbra som lag, men fikk dårlig uttelling. Da var det deilig at det virkelig gikk vår vei under norgescuprittet søndag. Igjen jobbet jentene knallbra sammen.

Her er Julie i aksjon fra et tidligere Skoda-ritt.

Det 111 km lange rittet ble kjørt på Jæren, med regn i lufta og til tider mye vind. Vår rytter Turid Hagelia Korshavn kom med i det første etablerte bruddet i starten av andre av totalt fem runder. Dette holdt en runde. Etter gjentatte støt og bruddforsøk fra Grimstad-jentene, kom Julie og en rytter fra Hitec i fra litt ut på tredje runde. Etter knallhard jobbing av Julie i bruddet med å holde et jaktende hovedfelt på avstand, og god jobb fra de andre lagvenninnene til å kontrollere hovedfeltet, klarte bruddet seg helt inn.

Julie på førsteplass i midten etter søndagens norgescupritt, med Ingvild Gåstjenn på andreplass til venstre og Susann Andersen på tredjeplass til høyre, begge fra Hitec. Foto: Privat.

Julie vant spurten, og sikret dermed den første norgescupseieren til laget! Nå ser laget fram til NM i Trondheim om vel to uker. I Sandnes var laget representert ved Julie Meyer Solvang, Ingvild Tangen, Turid Hagelia Korshavn, Birgitte Ravndal og Vibeke Dybvad.