Noen av medlemmene i Grimstad Trial Klubb på trening. Foto: Liss Thomassen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Gleder seg til trial-NM på hjemmebane

Lørdag 1. oktober arrangerer Grimstad Trial Klubb lag-NM. Hele 50 lag er påmeldt.

Å arrangere et lag-NM er ikke alle gitt verken å bli utfordret på å ta, eller å klare. Det er prestisjetungt og krevende. Hvert lag har minimum tre kjørere. I tillegg kommer representanter fra de ulike klubbene, trenere, mindere og familier. Store deler av norgeseliten kommer. Her blir det idrett og mestring på høyt nivå.

Det er ikke få timer klubbens frivillige legger ned i arbeid i forkant og under løpet. Det skal legges seksjoner (som for øvrig er en svært krevende jobb. Her skal det tilpasser alle ulike nivåer.), klubben stiller med dommere, klippere, kiosk, personell til renhold, miljøstasjoner, maskinkontroll, sekretariat osv. Arrangementet finner sted på Østerhus.

Aktiv klubb

Det er ikke lenger enn et drøyt år siden at klubben arrangerte dobbeltløp i norgescupen. Et arrangement som var svært vellykket. Klubben har i dag ca. 170 medlemmer. 40 av dem er aktive kjørere. Grimstad Trial Klubb ble stiftet i 1999. I 2004 fikk vi området vi i dag disponerer på Østerhus. I 2010 stod det nye klubbhuset og garasjen ferdig. Det er faste åpne treninger to dager i uken. I tillegg kommer diverse treninger for aldersbestemte lag. Klubben er organisert gjennom Norsk Motorsportforbund og er tilknyttet MAU. Klubben besørger selv utdanning av aktivitetsledere, og kjører selvlisenskurs/sikkerhetsopplæring for alle medlemmer, fra nybegynnere og oppover. Aldersgrense er fem år.

Utøvere i norgestoppen

Tre av klubbens utøvere er tatt ut på landslaget. Nils Johan og Jarand Vold Gunvaldsen i junior, og deres bror Jacob Olaus Vold Gunvaldsen som reserve i senior. Dette er meget imponerende.

Jacob Olaus Vold Gunvaldsen.
Jacob Olaus Vold Gunvaldsen. Foto: Liss Thomassen.

Klubben har deltatt på nordisk i Finland, der det ble sølv individuelt i junior. Det ble sølv i nordisk lag.

Det er kjørt løp i VM og EM, samt har klubben deltatt på alle løp her i Norge.

Det er spennende å se at det «gror» på flere nivåer. Det er stor spenning knyttet til plasseringer i dette NM. Klubben har også en aktiv jentekjører med et helt spesielt talent, som det knyttes store forventninger til i fremtiden.

Barn og ungdom i sentrum

GTK setter barn og ungdom i sentrum og tilbyr tilpasset opplæring og veiledning til nybegynnere og til viderekomne utøvere. Vi har som mål at medlemmene skal ha det gøy sammen og samtidig utvikle ferdigheter innen trialsporten.

Publikum er hjertelig velkommen til lag-NM. Fri entre.

Skrevet av Terje Watne, pressekontakt i Grimstad Trial Klubb.