Gull i lagkamp for jenter under 16 år, Marte Lundal til høyre. De andre jentene er Frid Hjerpaasen fra Bærum Kampsport og Nora Handelsby fra Fighting Team WIKF Sarpsborg. Foto: June Solsvik.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vågsbygdjente med karategull i Berlin

Marte Lundal fra Vågsbygd Karate Klubb vant gull i lagkamp for jenter under 16 år i Bazai Cup, et av Europas største karatestevner.

Totalt var det samlet over 1300 deltakere fra 34 land i helgas stevne.

Vågsbygd Karate Klubb deltok med åtte utøvere i et stevne med høy kvalitet og enormt mange deltakere, så en medalje i denne konkurransen henger veldig høyt. Marte Lundal, som gikk opp i kadettklassen gikk en jevn kamp individuelt, men fikk ingen rekvalifisering, da motstanderen fra Tyskland tapte før finale.

Det ble derimot full klaff for Marte i lagkamp for jenter under 16 år. Her stilte hun  sammen med Frid Hjerpaasen fra Bærum Kampsport og Nora Handelsby fra Fighting Team WIKF Sarpsborg. Vi regner med at Marte anser dette som en av de beste bursdagspresangene hun kunne ha fått.

Olav Ødegaard konkurrerte i kumite-klassen for kadett 14-16 år + 70 kg. Han viste klar forbedring fra stevnet i Kolding for to uker siden. Han gikk med litt lavere skuldre, og tapte med ett knepent poeng i semifinalen, mot en meget god engelskmann. Det samme gjorde han dessverre i bronsefinalen, hvor han tapte mot en tysker.

Karateutøverne er godt i gang med jakten på medaljer. Foto: June Solsvik
Karateutøverne er godt i gang med jakten på medaljer. Foto: June Solsvik

Didrik Mangseth og Hans Olav Skarpodde Gonçalves gikk begge finaler i Kolding for to uker siden. I helgen konkurrerte begge i en av de største, og kanskje beste klassene for aldersbestemte utøvere, junior -76 kg. Didrik møtte her Haakon Karstensen, fra Skedsmo karate klubb i kampen om bronsefinalen. Didrik var klart best, og rett og slett svak dømming gav seieren til Haakon.

Didrik hadde tre poeng inne, men hoveddommer valgte å anse samtlige teknikker for ureglementerte, og i stedet for poeng som ble vist av samtlige flaggdommere, omgjorde hoveddommeren dette til advarsler. Skuffende og frustrerende avgjørelse av hoveddommer, og synd for Didrik, da medalje i denne klassen henger veldig høyt.

Hans Olav nådde ikke helt opp her, men gikk en brukbar kamp, marginene er små.

Henrik Mangseth, tok bronse i Kolding for 14 dager siden, og tapte med to poeng mot en tysk utøver som vant senior klassen – 84 kg. Henrik klarte heller ikke å gå videre i fra rekvalifiseringen. Hanna Johnsgaard, Olai Skivik og Yves Eik, røk alle ut i første kamp.

Oppsummert er ikke hovedtrener Terje Årdal helt fornøyd med to tapte bronsefinaler, men gull til Marte i lag var moro.

– Vi viser at vi kan kjempe helt jevnt med noen av de beste på internasjonalt nivå, og da får vi bare jobbe målrettet videre, og håpe på ytterligere fremgang neste gang, sier Årdal.