Tore Vrålstad (20) fra Bjelland & Audnedal Pistolklubb har denne sesongen vunnet flere titler. Her er han flankert av Ludvik Hembre (t.v.) og Mattis Hembre i nordisk mesterskap. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Gullkantet pistol-sesong

Jeg har skutt aktivt med pistol i snart frem år og gikk denne sesongen til topps både i NM og i nordisk.

I Felt foregår skytingen og konkurransen ute i terrenget. Blinkene som er av varierende størrelse er plassert naturlig i terrenget med forskjellige avstander. Avstandene kan variere fra fem til 70 meter.

En ”feltløype” består av ti standplasser. På hver standplass skal skytterne skyte på blinker plassert i terrenget, alt fra en til seks blinker. På hver standplass skytes det seks skudd, og det er opp til skytteren hvordan han vil fordele skuddene. Er det seks blinker på standplassene, er det helt greit å sette alle seks skuddene i en blink eller man kan prøve å treffe alle blinkene. Det lønner seg alltid å treffe alle blinkene, for det gir mer poeng. Korteste skytetid skal ikke være under seks sekunder.

Fra NM i Sandnes. En av standplassene med varierende skiver og hold.

På Feltstevner skytes det vanligvis i åtte forskjellige klasser: fin, grov, militær, revolver, spesialpistol, spesialrevolver, magnum 1 & 2. Disse klassene krever forskjellige våpen.

Øverst: Tanfoglio Gold match kal 9×19. Nr 2: S&W Revolver cal 38. Nr 3: Benelli MP 95 cal 32. Nr 4: Benelli MP 90 cal 22.

Norgesmesterskap 12-15 juli 2017

Etter noen tusen treningsskudd opp mot NM, var det klart for årets høydepunkt, nemlig felt NM på Løvenskioldbanen, arrangert av Bærum PK med hjelp av flere andre klubber. Første dag av NM var det klart for klassen Militær (cal 9×19). Her endte det med mitt første NM-gull. Jeg hadde 100 av 109 poeng.

Fra venstre: Kasper Kulbraaten Lillestrøm & omegn PK, Tore Vrålstad Bjelland & Audnedal PK, Frank Noren Farris sportsskyttere.

Dag to av NM var det revolver som skulle skytes, her var det ikke min dag, og jeg endte opp med 82/109 poeng. Jeg var absolutt ikke fornøyd med denne dagen, men kan ikke skylde på andre enn meg selv.

Dag tre var det grovpistol på programmet, her virket ting som det skulle og det ble en 2.plass med 102 av 109 poeng, superfornøyd med denne dagen!

Siste dag av NM var det finfelt på programmet. Om jeg må si en favorittøvelse, er det denne. Jeg var allerede superfornøyd med årets NM og det var kjempegøy og gå løypa. Litt utpå ettermiddagen, og jeg var ferdig med min runde lå jeg på delt 2.plass. Dette viste seg og skulle ende i min første omskyting. Fram til denne var nervene i kontroll, men da jeg skulle ut på standplass og skyte, skjøt pulsen i været. Her var det vanskelig og konsentrere seg ordentlig og etter kommandoene kom ble det ikke bedre, men det gikk bra og andreplass nummer to var i boks!

Søndag var det uttak til nordisk mesterskap i Sverige. Her var de åtte beste etter lørdagens konkurranse kvalifisert. Dette resulterte i en plass på Norges landslag.

Nordisk mesterskap 2017

Onsdag morgen den 13.Sept tok vi turen til Boden, Sverige. Her hadde Boden SSK tatt på seg ansvaret  med å arrangere mesterskapet en knapp kjøretur ut fra sentrum av Boden. I år ble det forsøkt og ha to dager med treningsleir før selve konkurransen, dette for å bli bedre kjent både med plassen, og særlig svenskenes kommandoer og målgrupper noe som er forskjellig fra hva vi er vant til i Norge.

Bilde fra svenskenes anlegg, hvor dagene med trening og deler av konkurransen ble avlagt.

Konkurransen startet klokka 10.00 lørdags morgen og ble avsluttet da alle 12 deltagerne fra Norge, Sverige og Danmark hadde skutt løypa to ganger hver. Det kunne merkes om morgenen at det var en viss nervøsitet ute bland skytterne, noe som er helt normalt.

Utpå dagen da skytterne kom inn , var det klart at Norge hadde tatt individuelt gull og lagsølv i herreklassen, individuelt gull og sølv i dameklassen, samt laggull til damene.

Norges landslag.

Juniorene skjøt de siste rundene, og etter hvert som de kom inn fra sine runder ble drømmen oppfylt og jeg tok både laggull og individuelt gull med 118 av 120 poeng. En fantastisk følelse å kunne kalle seg nordisk mester! Nå ventet vi på omskyting mellom to nordmenn og en svenske i kampen om 2, og 3 plass! Her var det 3 stk på 115 av 120 poeng, og det ble bestemt at omskytingen skulle være på standplass 7 i løypa.

Her viste begge nordmennene hvem som er best! De knuste svensken og dermed var det klart at Norge hadde tre juniorer på pallen.

Fra venstre: Tore Vrålstad, Mattis Hemre, Vegard Forsberg og Ludvik Hembre.

Jeg vil takke alle som var med på turen, for fantastisk oppfølging, og hjelp underveis. Utrolig mye hjelp og få, og lurer man på noe, er svaret klart før man rekker og stille spørsmålet! Norges skytterforbund sine lagledere skal også ha en stor takk for en flott arrangert tur!