Kommende lørdag arrangeres Gyland Grand Prix for 41. gang. Foto: Agnar Klungland
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klar for ny folkefest i Gyland Grand Prix

Mellom 1000 og 1500 skuelystne pleier å komme til banen i Gyland for å overvære dette tradisjonsrike hesteløpet.

Like sikkert som at august kommer, arrangeres hesteløpet i Gyland den første lørdagen i denne måneden. I fjor feiret GGP 40 år. Løpet er mer enn folkefest, det er et løp der alle hestetyper, alle barn og voksne kan delta i, ha det gøy, oppleve fart og spenning og kose seg på hestebanen.

Alle løp går under Det Norske Travselskap, og ponnier, travhester, gamper, fjordinger, tungdøler, løpshester og hester som ikke har løpstrening stiller i montè-trav/galopp-løp i alle klasser, med og uten sulky. Det blir også andre ting denne dagen, som hestesko-kasting, smådyrsutstilling, salg av mat og mye mer i salgsbodene.

Nina Danielsen, som har med løpsoppsettene å gjøre, opplyser at det blir 20 løp i år, det antall er omtrent som tidligere år. Mellom 50 og 60 hester er påmeldt. Variasjon av hestetyper er god.

Hesteløpet er publikumsvennlig og fenger interesse langt utover de typiske hestefolkene. Gyland Grand Prix er mer enn hesteløp, det er en storsamling for hele regionen.

Det er fart og spenning på hesteløpene i Gyland. Foto: Agnar Klungland

Banen har vært flittig benyttet siste uka før selve storløpet. Ponnigruppa i Gyland Hestesportslag har ponnileir på banen med over 30 ponnier og 25 jenter i rette hestealderen som deltakere. Disse ser med spenning fram til lørdagens dyst, og trener litt fart, men like mye samspillet mellom tobeinte og de firbente.

Hesteløpet arrangeres av Gyland Idrettslag og Gyland Hestesportslag. Idrettslaget sørger for mat og spill til menneskene. Hestesportlaget passer hestene. Og handlende inntar salgsbodene.

Gyland Hestesportslag har hatt mange ryttere som er blitt lagt merke til, helt opp verdenstoppen! Gyland Hestesportslag kåret til Årets Klubb i Norge i 2009.  Nina Danielsen ble norgesmester i trav for damer i 1989. Hun var første formann i laget og har vært primus motor for hesteaktivitetene sammen med Ingolf Åtland, Nils L. Gyland og Solveig Eiesland. I tillegg kommer ridegruppa som kom i gang i 2001. De har mange flotte plasseringer i vise til.

Bygda Gyland blir regnet som en hestebygd. Gyland Hestesportslag skal ha all ære for å stimulere helseinteressen i bygda.