Andreas Penne Nygård fra Rennesøy Sykleklubb (i midten) vant lørdagens PreTour Farsund. Andremann Johnny Johnsen fra Kvinesdal SK til venstre og tredjemann Odd Gaute fra Sandnes SK til høyre. Alle foto på siden: Per Tønnessen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

«Halvveis hjemmeseier» i Farsund Sykkelfestival

Andreas Penne Nygård, som har aner i arrangørbyen, var raskest da Farsund Sykkelfestival gikk av stabelen for første gang.

Sol og varme møtte nærmere 231 syklister som var påmeldt til Pretour Farsund, og i tillegg deltok 40 i barnerittet. PreTour Farsund er ett av fire treningsritt til Nordsjørittet og ble arrangert for tredje gang i Farsund.  I år var Farsund Sykleklubb for første gang rittansvarlig.

Kai Rune Olsen fra Farsund CK og Jan Åge Sakariassen fra SK Lyngdal & omegn.

Andreas Penne Nygård fra Rennesøy Sykleklubb vant på ny løyperekord 1.12.02.  Johnny Johnsen fra Kvinesdal kom på andreplass og Odd Gaute Andreassen fra Sandnes Sykleklubb tok tredjeplassen.

Sjekk alle resultatene her

Odd Skailand fra Bogafjell SK og Jan Inge Dalbø fra Sandnes SK.

Det var ti forskjellige klubber på de elleve første plassene som viser at arrangementet nå tiltrekker seg gode syklister fra et stort antall klubber. Løypa er på 40 km og med drøye 650 høydemeter.  Det er vektlagt at løypa går i gjennom fin natur som eksempelvis Bøensbakken.

Ekteparet Randi Bjørnestad og Glenn Bjørnestad koste seg i den korte løype.

Farsund Sykleklubb ble etablert for to år siden og har hatt en fin utvikling. Stikkord for utviklingen er å bidra til god folkehelse og naturopplevelser.

Vi legger vekt på å utvikle sykkelsporten i kommunen gjennom sunn balanse mellom aktive mosjonister som er ivrige deltakere på turritt og et godt lavterskeltilbud.   På denne måten har vi lykkes å vokse fra 0 til 110 medlemmer på to år. Klubben vil i slutten av juni åpne terrengsykkelbane i Alcoa Miljøpark neste steg i utviklingen er å etablere et tilbud til barn og ungdom.

Line S. Kolnes og Steinar Skeibrok fra arrangørklubben Farsund CK.

Barnerittet under festivalen var ment for fremtidig interesse for barne- og ungdomssatsningen.

Farsund kommune har en uttalt målsetting om å bli en sykkelkommune og har i den forbindelse inngått en avtale med Vest-Agder fylkeskommune og Statens Vegvesen for å få til en utvikling om å bli Sørlandets fremste sykkelkommune.  En voksende sykleklubb og en sykkelfestival passer godt inn i dette bildet.

To slike kaker og mattelt møtte deltakerne.