Hånes bak fra v: Tony Irmscher, Mats Tveit, Emir, Andreas Finne, Kenneth Follerås (spillende trener), Martin Bjørnestad og Andre Isefjær. Foran fra v.: Chai, Gisle Lura, Espen Stallemo, Thomas Stephens, Trond Salvesen, Thao Pham og Sebastian Ellefsen. Begge fotos: Fredrik Flesner.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hånes vant historisk seriekamp

Torsdag spilte Hånes' A-lag klubbens første 5. divisjonskamp. Det endte med 5-0-seier hjemme over Solbygg.

Etter nesten å ha klart å kvalifisere seg de tre siste årene til 5. divisjon var dagen kommet for den historiske hjemmekampen.

lagsoppstillingenLagoppstillingen ser du til venstre, med Stallemo, Pham og Ellefsen som reserver.

Kampen var fartsfylt og til tider med mye bra spill. HIF hadde raske spillere på topp som utfordret Solbygg, og dette medførte to straffespark til HIF i 1.omgang. HIF ledet dermed 2-0. Solbygg var farlige på hjørnespark, hvor de hadde en i tverrliggeren, men HIFs keeper markerte med full kontroll at han trodde den gikk over.

I 2. omgang ble temperaturen på banen noe høyere, og tempoet ble skrudd noe opp i begynnelsen. Småspillet satt for hjemmelaget og tre fine mål kom etter godt og hurtig småspill. Solbygg fikk lite til foran mål og HIF hadde god kontroll bakover.

Publikum stilte opp!
Lokale fans stilte opp!

Etter kampen kommenterer spillende trener Kenneth Follerås følgende:

– Hånes tok en historisk seier i kveld da Solbygg ble sendt hjem med hele fem mål i sekken. Jeg kan vel ikke påstå at det var en typisk 5-0 kamp, men det beste laget vant.

Det beste av alt er jo at vi har minst to gir til å gå på så dette blir bra også fremover. Selv om det var andre spennende kamper i nærmiljøet og på TV var det til tider god stemning også langs sidelinjen.