Karen Zuleta fra Farsund vant gull i øvelsen One arm longcycle i helgas NM i kettlebell sport på Øyfjell. Dette bildet er tatt fra NM i kettlebell halvmaraton i Øvrebø i oktober, der hun tok to gull. Foto: Belinda Øvland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Håper på flere NM-gull i kettlebell

I helga klarte jeg å følge opp fjorårets NM-gull med en ny tittel. Jeg er virkelig blitt hekta på en idrett som er like krevende psykisk som fysisk.

Jeg begynte å konkurrere i kettlebell i september i fjor. Jeg ble introdusert for denne idretten på Lotus Gym i Vanse, hvor jeg går på Combi Challenge som er en sirkeltreningtime hvor det brukes kettlebell på et par av øvelsene. Jeg falt for kettlebell-trening for det er et så enkelt redskap man kan bruke til så mye forskjellig typer trening.

karenI fjor startet jeg Farsund Kettelebell Klubb. Jeg trener tre ganger i uka hvor jeg fokuserer en del på intervalltreninger rettet mot konkurranse. I fjor vant jeg NM-gull i Snatch. I helga stilte jeg i NM på Øyfjell hvor jeg tok gull i One arm longcycle med ei 20 kilos kule og rank Candidate to master of sport. Jeg stilte også i øvelsen Longcycle med to kuler på 16 kg hvor jeg fikk 4.plass, og i øvelsen Snatch hvor jeg også fikk en 4.plass. Treningene mine mot denne konkurransen var variert, men det ble mye kondisjonstrening og intervalltrening med kettlebell.

karen2

Jeg stiller i amatørklassen, men håper jo en dag og kunne bli flink nok til å stille i proffklassen. Jeg er med en gjeng fra Øvrebø i halvmaraton med kettlebell hvor man løfter sammenhengende i 30 minutter, vi har nå dannet et landslag med medlemmer fra forskjellige klubber i Norge og vi skal reise ned til Danmark i VM i halvmaraton 2. desember.

Jeg bruker mye tid på kettlebell, og er i konkurranser så ofte jeg kan. Jeg filmer mye av treningene mine så jeg kan rette opp på teknikk etterpå, jeg ser alltid etter best mulig løsninger. Hovedgrunnen til at jeg liker denne treninen mer enn noe annet er at jeg kobler helt ut når jeg løfter, det får meg til å slappe av selv om det til tider er drittungt det jeg holder på med. Man blir fort sterk av det både fysisk og psykisk, og man treffer mange fantastiske mennesker med samme interesse rundt om i landet, noen av mine beste venner er kettlebellutøvere.

karen5

Planene framover er å trene smart og forberede meg til neste års konkurranser, men først trene mot VM i halvmaraton i desember hvor jeg håper å få en god plassering.

Mange andre sørlendinger gjorde det også skarpt i helgas NM:

Christer van Putten vant gull i biathlon. Han måtte stå over Long cycle pga en alvorlig hvelse i armen.

Andreas Jakobsen -85 kg
Long cycle 2x24kg 60 rep 3plass
Biathlon 2x24kg jerk 62rep-snatch 236 reps (ny norgesrekord, den tidligere var på på 219 reps), gav 180 poeng samlet i biathlon.

Kirsten Tønnessen -63kg klassen
OALC 20kg 110 rep. Oppnådde CMS rank, som er et veldig bra resultat.

Inga Johannsdottir 60-70kg klassen 148rep 12kg OALC Hennes første NM.

Trine Sundstøl -63kg klassen 133 rep 12kg OALC bronse. Hun er kun 47 kg lett og måtte opp noen klasser, da hun ikke har noen i sin klasse, en kjempebra prestasjon.

Gerd Magnhild Lunden Løining 60-70kg klassen 133rep 20 OALC CMS rank, og et enormt bra resultat. Definitivt klar for proff klassen med 24 kg kule!

Morten Bentsen deltok med 2x20kg i long cycle og biathlon. Husker dessverre ikke resultatene hans, men han klarte ny personlig rekord og blir bedre og bedre