Madelen Søfteland fra Grimstad (28 år, t.v.) skal 25. mars ut i sin fjerde proffkamp som K1-utøver. Foto: Francesco Garafalo.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Har fått mer slagkraft

Etter ett år som profesjonell K1-utøver er jeg blitt merkbart sterkere. 25. mars venter italiensk motstand i ringen.

Nå er jeg inni siste del av oppkjøring til kampen mot Monica Coldesina fra Italia. Min fjerde proffkamp går av stabelen i Milano. Jeg har vært tilbake i Italia siden januar, og trent bra. Samme som alltid, trening morgen og kveld, reiser for sparring, og sparringspartnere kommer til Trieste for å trene. Siste del av forberedelsene er et par harde økter, lett finpuss og vektkutt.

Denne kampen går i -61 kg, som er samme vekt som sist kamp jeg gikk. Til forskjell fra vanlig, er innveiingen samme dag, bare noen timer før kamp. Derfor må det endres litt på rutiner slik at jeg går ned til en stabil vekt i god tid før kamp, og ikke kutter alt de siste dagene. Før jeg skriver mer om kampen, kan jeg benytte anledningen til å ta et raskt tilbakeblikk på året som har gått. I mars er det nemlig ett år siden jeg flyttet til Italia. Da jeg flyttet, visste jeg det kom til å ta tid med overgang til en ny gren.

God bevegelighet er et must i K1. Foto: Privat.

Jeg har stort sett vært skadefri og fått trent jevnt og bra. Jeg må si meg fornøyd med den tekniske utviklingen, og jeg føler meg som en helt annen utøver enn for et år siden. Det er gøy å se gamle videoer, og merke fremgang. I løpet av året som var har jeg gått tre proffkamper, og to World Cup-stevner i amatør. I World Cup møtte jeg både vinneren og bronsevinneren i årets europamesterskap. I proffkampene har jeg møtt proff-verdensmester fra Franrike, samt italieneren Jessica to ganger (ettersom motstanderen min ble skadet.)

Det har altså vært motstandere med høyt nivå, og mer erfaring. Noe jeg føler jeg vokser på og kan strekke meg etter. Samtidig er jeg jo sulten på å vinne kamper og jeg ønsker å komme i gang med en fin seiersrekke. I k1 er det ikke statistikken så viktig som eksempelvis i mma eller boksing, og derfor har jeg kunnet «hive meg uti det» veldig tidlig. Men nå som erfaringen kommer og jeg legger bak meg flere gode treningsperioder og erfaringer, er det viktig å få ut i kamp det jeg gjør på trening hver dag.

Jeg føler absolutt jeg har utviklet slagkraften mye, ut fra det og hva vi jobber med for tiden, har jeg har troen på at jeg kan vinne kamper på knockouts i nær fremtid. Både min trener og jeg merker godt at jeg har fått mer power i slagene, ettersom jeg har økt på alt av styrkeøvelser. Jeg må bruke mer støtte på håndledd og tykkere hansker på trening fordi jeg trenger mer beskyttelse siden slagene mine er hardere.

Se video fra trening her:

Nå er det altså -2 kg og -1,5 uke igjen til kamp. Jeg har vært i Trieste siden januar, og sammen med min trener startet vi oppkjøringen med en gang jeg var tilbake i Italia. Den opprinnelige motstanderen brakk hånden i forrige kamp for tre uker siden. I utgangspunktet har vi bare gjort noen småjusteringer inn mot ny motstander, og jobbet mest med hvordan jeg skal få styrt kampen inn i mitt spor. Jeg syntes treningene har en fin balanse mellom å repetere og terpe på enkelte teknikker, og å lære helt nye ting.

En treningsvideo til:

Endelig er våren kommet for fult til Trieste, og alt av løping og intervalltrening kan skje utendørs. Vi har hatt besøk fra utøvere fra forskjellige plasser som har gitt meg god sparring. Også hele forrige helg ble tilbrakt på treningscamp med god sparring fra Napoli. For første gang har jeg med meg en heiagjeng fra Norge, noe jeg synes er veldig gøy.

Les flere innlegg av Madelen Søfteland her