Her er jeg i sving på golfbanen til Kristiansand Golfklubb på Sukkevann for noen dager siden. Foto: Guttorm Nilsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Har fått nytt liv med riktig trening

For rundt tre år siden fant jeg ut at jeg måtte ta noen grep for å komme i bedre form. Jeg har slitt med dårlige hofter hele livet, ettersom jeg ble født med hoftene ut av ledd og var gipset i et halvt år som barn.

Jeg heter Shirley Netland og er nylig fylt 50 år. Jeg er født i Brooklyn og flyttet til Kvinesdal da jeg var seks år. Jeg flyttet så til Kristiansand i 1988 og har siden vært her. Jeg jobber som prosjektansvarlig på HTH kjøkken hvor jeg har vært i nærmere 15 år. Det er en utrolig gøy jobb, men med mye stillesitting.

Slik ser jeg ut i dag. Jeg har, i tillegg til en mye bedre helse, også gått ned et par buksestørrelser. Foto: Privat.
Slik ser jeg ut i dag. Jeg har, i tillegg til en mye bedre helse, også gått ned et par buksestørrelser. Foto: Privat.

På grunn av hofteplagene klarte jeg knapt å gå en halv time før jeg fikk store smerter. Gym på skolen gikk stort sett greit så lenge det ikke var snakk om lengre løpe- eller gåturer. Men smertene forverret seg jo eldre jeg ble. Jeg har prøvd kiropraktor, fysioterapeut samt naprapat. Uten at dette hjalp noen ting i lengden.

Jeg ble også blitt påvist høyt blodtrykk for ni-ti år siden og ble sykmeldt i halvannet år. Deretter ble jeg satt på tre forskjellige blodtrykksmedisiner. Jeg bestemte meg for at slik ville jeg ikke ha det lenger og var da så heldig å få Wiggo Nordheim som personlig trener. Han skjønte fort hva som måtte til for å få hoftene gode. Vi har trent styrke to ganger per uke i rundt tre år. Vi har også tøyd hoftene en gang per uke. Dette har, for å si det mildt, vært rimelig smertefullt. Men for en forandring. Nå kan jeg gå i tre-fire timer uten de store smertene jeg hadde tidligere. Og dermed kunne jeg begynne å spille golf, som nå er blitt en stor glede i livet.

Hva gjelder blodtrykket, er det blitt bare bedre og bedre i takt med treningen. Jeg kan nå nøye med meg en halv tablett daglig i stedet for tre. På grunn av treningen og ikke minst en fantastisk PT som vet hva han driver med har jeg fått et nytt og bedre liv. Og det å ha en PT som du vet venter på deg, har gjort at det er utrolig vanskelig å skulke unna. Det er dessverre mye lettere når man skal trene på egen hånd.

I tillegg til å få en mye bedre helse har det heller ikke vært en ulempe å gå ned et par buksestørrelser på veien. Jeg mener bestemt at trening kunne forebygd mye som folk bare får tabletter for i dagens samfunn. Kanskje det burde innføres PT på blå resept? En kostbar investering, ja, men jeg er sikker på det hadde vært mye rimeligere i lengden.