Giv Akt/Spangereid viser fram sine spillere før avreise til Oslo lørdag formiddag. Søndag starter Norway Cup, verdens største fotballturnering for barn og unge. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Har Sørlandets største Norway Cup-tropp

Samarbeidslaget Giv Akt/Spangereid stiller med flest spillere fra Agder i årets Norway Cup.

Giv Akt/Spangereid reiser til verdens største fotballturnering med seks samarbeidslag, hvorav to jentelag og fire guttelag.

Lagene er: Jenter 15/16 11-er fotball, Jenter 13 9-er, Gutter 15/16 11-er, Gutter 15/16 7-er, Gutter 14 11-er og Gutter 13 9- er.

En oversikt over hvilke lag som stiller i Norway Cup viser at Giv AKT/Spangereid stiller med flest fra Agder med sine seks lag. Farsund IL og Øyestad IF stiller begge med fem lag. Deretter følger Flekkefjord, Randesund og Vigør med tre lag hver, Fløy, Froland, MK og Torridal med to lag hver og Austre Moland, Bygland, Express, Gjerstad, Søgne og Trauma med ett lag hver.

Trener Leif Vinsjevik sier at J16 har ambisjoner om å komme til A sluttspillet, og det samme har G16-laget. Ellers er det å være på Ekebergsletta, høre på konserter, se på gutter/jenter, ha det gøy sammen og selvsagt spille fotball blant det artige med denne turneringen. Det å reise sammen som en klubb er også noe Giv Akt/Spangereid har som mål. For G/J 13 er det første gang de er på Norway Cup.

Lagene skal ligge på Årvoll skole som ligger litt utenfor byen ved Bjerke travbane. En flott skole å være på under Norway Cup med hyggelig betjening.

I år setter Norway Cup ny rekord med til sammen 2199 lag, hvorav 450 spiller på den nye 3v3-turneringen.