Mette Fidje (f.v.), Jamshid Nazari og Sofie Reisænen mottar stipend av Hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune. Alle foto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hedres med idrettsstipend

Denne trioen mottar 40.000 kroner hver i stipend fra Vest-Agder fylkeskommune.

Sofie Reisænen (19, Kristiansand), svømming:

Sofie har tatt 38 NM-gull, hvorav åtte i seniorklassen. Deltok i Ungdoms OL i Kina 2014, finaleplass i junior EM 2013 og er blitt nordisk mester ved seks anledninger fra 2012 til 2015. Hun flyttet nylig til Oslo for å satse på svømming i en av Norges beste svømmeklubber, Lambertseter og for å hevde seg i større konkurranser enn nasjonale mesterskap.

Nominert til «Årets unge kvinnelige utøver» på Idrettsgalla Sør 2016. Sofie er en av fire prioriterte svømmere tilknyttet Olympiatoppen Sør.

s4

Jamshid Nazari (24, Kristiansand), boksing:

Jamshid er med i Bokseforbundets toppsatsing og følges derfor opp av Olympiatoppen Oslo/Sør. Jamshid vant «Årets idrettsutøver» på Idrettsgalla Sør 2015. Han har vunnet tre gull i 69kg-klassen fra 2014 til 2016, og sikter nå mot sitt internasjonale gjennombrudd.

Jamshid har kombinert utdannelse og idrett, men satser nå fullt på boksingen og målet om medaljer i internasjonale mesterskap. Jamshid Nazari kom til Norge som mindreårig flyktning i 2009.

s6

Mette Fidje (18, Kristiansand), trial:

Mette ble i 2016 sørlands-, norges- og nordisk mester i trial, og kan samtidig vise til svært gode resultater i EM (4.pl) og VM (14.pl), selv om hun ikke fikk deltatt på alle løpene grunnet økonomi. Hun er nå inne i sitt fjerde år på landslaget. Mette følges opp av Olympiatoppen Sør.

Trial er en svært kostnadskrevende idrett, og et stipend vil bidra til at hun får delta i flere EM- og VM-runder hvor pallplass er målet. Mette Fidje var vinner av «Årets unge kvinnelige utøver» på Idrettsgalla Sør 2016.

Skrevet av Jan H. Torkelsen, for Vest-Agder fylkeskommune

Les også: Stipenddryss til Agder-kunstnere