Ragnhild Gaudestad (26) fra Kristiansand. Foto: Line Reichelt Føreland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlending trener for å innfri NM-drøm i pole fitness

Helt fra jeg kan huske har hverdagen bestått av masse akrobatikk.

Hvordan var det jeg startet med pole fitness? Helt fra jeg kan huske har hverdagen  bestått av masse akrobatikk. Jeg turnet og konkurrerte i ti år og gjennom turn fikk jeg også stor interesse for dans. Derfor ble danselinjen på Vågsbygd et naturlig valg. Etter videregående tok jeg et år i Oslo på Bårdar Akademiet, danselinjen. Jeg skulle egentlig satse videre på dans etter dette året, og jeg takket ja til plassen jeg hadde kjempet for ved Universitetet i Stavanger ved danselinjen i 2009.

Tok helomvending

Det var her jeg tok en helomvending. Av alle ting tok jeg plutselig turen til Danmark, Aalborg og begynte å studere fysioterapi. Jeg gikk mange runder med meg selv, tok jeg det rette valget? Jeg kom fram til at dans og turn kunne jeg drive på med på fritiden.

Videoen under la jeg i likhet med den øverst ut på You Tube 1. februar.

I Danmark fant jeg et dansestudio med noen helt fantastiske mennesker. Etter å ha danset her en stund kom det en jente til studioet som skulle starte med pole-klasser. Hun hadde tatt tredjeplassen første året dansk mesterskap (DM) ble arrangert. Jeg ble fascinert. Mine to favorittaktiviteter blandet sammen! Det kunne ikke bli bedre enn det. Genialt!  Jeg så muligheten til å bli utfordret og utvikle meg på en ny måte.

rag
Dette bildet av meg er fotografert i Danmark. Foto: Ipole.

Motivert av dansk yndling

På dansestudioet underviste Magnus Labbe og jeg i jazzdans og moderne dans. Begge to startet samtidig med pole. Han har en enorm viljestyrke, er disiplinert og har en lidenskap for denne sporten jeg ikke har sett maken til. Han er selvlært og har kommet så langt at han konkurrerer med eliten på verdensbasis. Jeg har fulgt hans utvikling og han har inspirert meg til å stå på og utvikle mitt eget potensial.

I disse dager deltar han i ”Danmark har talent” og har akkurat gått videre til semifinalen.  VIDEOEN KAN DU SE HER.

Det går ikke en dag uten at jeg planlegger nye triks og kombinasjoner som jeg må teste ut. Som inspirasjon ser jeg ofte på You Tube for å følge med på hva de beste innenfor denne sporten driver med. Et par av mine favoritter er Oona Kivelä, som har vunnet VM i 2014  og Marion Crampe som er eier av Milan Pole Dance Studio.

 Fra Aalborg til Kristiansand

Da jeg kom tilbake til Kristiansand for to år siden, hadde jeg svært lyst til å pole. Problemet var at det ikke fantes noe miljø for dette i byen. Jeg begynte å jobbe fulltid på Sats Elixia og satte i gang med polekurs ved siden av min jobb som personlig trener. Mine ledere, Bente Vatneli og Kjetil Hansen, har støttet og hjulpet meg. De har gitt meg de redskapene jeg trenger for å få dette til. Det har krevd mye, men det er verdt det. Kristiansand har blitt hektet på pole og egenvektstrening. Til og med guttene begynner å snuse på det. Folk har begynt å se på dette som en sport, en form for egenvektstrening og det appellerer til begge kjønn.

Fra stagnasjon til progresjon

Det var tidkrevende å bygge opp et miljø i byen, noe som gikk ut over min egen progresjon. Mens mine dansepartnere fra Danmark fortsatte sin reise innen pole, ble jeg hengende etter. Kursene jeg satt opp var for nybegynnere og jeg hadde ingen som kunne pushe og motivere meg videre. Jeg måtte tenke nytt. Jeg begynte å reise til Danmark og Oslo for å gå på workshops og fikk med meg to jenter som er blitt like hektet på pole som meg. De har endt opp som mine treningspartnere og vi pusher og motiverer hverandre. Endelig har min progresjon begynt å sette fart igjen!

Her kan du se en annen video av meg:

Mål for fremtiden

Det er viktig å sette seg mål.  Hver dag tenker jeg på pole. Hver dag tenker jeg på hva jeg kan gjøre for å bli enda bedre. Hver dag tenker jeg på min målsetning. Jeg har en drøm som jeg er nokså redd for å snakke om, men gi meg et år eller to, så søker jeg om NM-deltakelse. Jeg ønsker å bli så god at jeg kan konkurrere med eliten her i Norge.

Vi sees!