Elias Røynestad i tet med sin VW boble. Foto:Monica Halonen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hevdet seg i toppen

Tre av de omlag 140 juniorsjåførene som deltok på den prestisjetunge landsfinalen på Hamar, var tilhørende i NMK Kvinesdal.

Under helgens juniorlandsfinale hadde i tillegg NMK Kvinesdal to av tre deltakere i de avsluttende finalene. Det gikk dessverre ikke helt veien for Hanne Jobine Eriksen, med to fjerdeplasser, en andreplass og en tredjeplass – så holdt det likevel til en 71. Plass.

Bedre gikk det for Elias Røynestad som hadde tre heatseiere og en 3 plass i de innledende rundene. Dette kvalifiserte til D finale, men her ble det problemer idet motoren døde i samme øyeblikk som starten gikk. Og selv om Røynestad kom seg av gårde, så var det ikke sjans i havet på å ta igjen de andre. Det ble dermed en 17 plass på Røynestad.

Det nærmeste vi kommer ”gullgutt” i helgen, er gjennom Magnus Simonsen. Akkurat som klubbkameraten, så hadde Simonsen tre heatseiere og en tredjeplass i de innledende rundene. Deretter ble det finaler. Magnus Simonsen kvalifiserte direkte til C finale. Han vant C finalen og tok tredjeplassen i B finalen – dette betyr at Simonsen drar hjem med en syvende plass i årets landsfinale for juniorer.

Crosskart NM

Vår eneste crosskartsjåfør var i helgen i Bø for å kjøre NM runde, Kjell Andre Knabenes kjørte inn til to femteplasser og hadde også en brutt omgang , da eksospotten falt av. Helgens prestasjoner holdt likevel til en C finale, og Knabenes endte til slutt på 19.plass i klassen 125 cc.

 

Magnus Simonsen helt på tvers av banen i sin grønne opel. Foto: Monica Halonen

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnus Simonsen i depot. Foto: T.Thomassen motorsport´s bilder