Norges rugby-landslag, med fem sørlendinger inkludert kaptein Kristoffer Milligan, etter triumfen i nordisk mesterskap i august. 21. oktober møter en nykomponert landslagstropp Tsjekkia på bortebane. Bak fra venstre: Stephen Skofteland, Brett Harvey, Lars Haigh, Nathan Cummins, Chris Stalsberg, Nils Kristian Holte, Mathias Vada Stenseth-Holm, Ravn Arvidsønn, Gilbert Haydamous, Reidar Flage, Sjur Håvard Strand og Dave Hunter. Foran fra venstre: Leif Andreas Nilsen, Joshua Hornby, Kevin Båtnes, Kristoffer Milligan, Kristian Paulsen, Harald Mikalsen, Stephan Mwikaria, Svein Åge Breimoen og Bendik Kalvik. Foto: Anne C Haigh.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hevnlystne vikinger mot Tsjekkia

Det norske rugbylandslaget vil revansjere Tsjekkia-tapet i landskampen 21. oktober.

Etter at gruppespillet i eliteserien er over vender fokuset for rugby league i Norge over på landslaget. «Vikingene» møter det tsjekkiske landslaget til kamp 21. oktober i Teplice. Norge tapte 12-6 i fjor og er nå klar for å hevne fjorårets resultat. For andre år på rad er Vikingene nordisk mestere og spillerne begynner å få kombinasjonene på plass.

– Alle sammen gleder seg til å reise tilbake til Tsjekkia igjen. Kampene mellom de to lagene er alltid brutale, men spilt i god ånd, sier landslagstrener trener Dave Hunter og legger til:

– Vi har en veldig annerledes tropp enn den som tapte med liten margin ifjor. Denne gangen har vi inkludert eks-kaptein Isaac Schmidt og erfarne Joshua Skidmore-Hornby. Vi ønsker også velkommen nykommerne Arne Oma Torsen fra Porsgrunn Pirates og Kristian Nordin-Skipnes fra Woden Valley Rams.

Som spydspiss på landslaget finner vi sørlendingen Kristoffer Milligan, kaptein og kraftplugg for Vikingene. Kampen mot Tsjekkia blir hans 19. landskamp. Kun én spiller i historien har flere kamper for Norge enn Milligan.

– Jeg føler moralen i laget er høyere enn på lenge. Vi har prestert stabilt godt, og det er en positiv aura over laget. Mange spillere har tatt store steg og vi fungerer bedre og bedre sammen for hver eneste kamp vi spiller. Vi har fortsatt lang vei å gå før det oser kvalitet av oss, men fundamentene er lagt, så nå må vi bare fortsette og bygge for fremtiden, sier Milligan.

Selv om Vikingene har vunnet tre kamper på rad, garanterer likevel ikke kapteinen at det blir seier:

– Jeg har stor tro på det blir en annerledes i kamp i år av nevnte forbedringer ovenfor. Jeg tror spillere møter sultne og med hodet på riktig plass. Det vil være mye nerver ute og går, men jeg har stor tro på at laget vil vokse og stå sammen. Prestasjonen vil være bedre enn ved forrige forsøk.

Les også: Sørlendingene imponerte i rugby-nordisk

Landslagtroppen som reiser til Tsjekkia:

1. Bendik Nilsen Kalvik Bodø Barbarians
2. Lucas Zuniga. Bodø Barbarians
3. Sjur Håvard Strand Bodø Barbarians
4 Stephen Skofteland Farsund Bobcats
5. Kristoffer Milligan Flekkefjord Tigers (kaptein)
6. Leif Andreas Nilsen. Flekkefjord Tigers
7. Joshua Skidmore-Hornby. Lillestrøm Lions
8 Kristian Nordin-Skipnes. Woden Valley Rams/Lillestrøm Lions
9. Reidar Flage. Lillestrøm Lions
10 Isaac R. Schmidt. Oslo Capitals
11 Arne Oma Torsen. Porsgrunn Pirates
12 Christoffer Stalsberg. Porsgrunn Pirates
13 Kevin Båtnes. Porsgrunn Pirates
14 Nils Kristian Holte. Porsgrunn Pirates
15 Mathias Vada Stenseth-Holm. Sparbu Lumberjacks
16 Ole Magnus Brekk. Trondheim Rugbyklubb
17 Torbjørn Thorsen Egaas. Sandnes Raiders
18 Nathan Cummins. Stavanger Storm
19 Ravn Arvidsønn. Stavanger Storm