Donn og Randesund samlet før 4. divisjonskampen på Sukkevann sist torsdag. Donn-spillerne på bildet - bakerst fra venstre: Jacob Just, Johan Gundersen, Fredik Kviljo, Marius Hammersmark, Sander Bakke Michelsen, Marius Tronstad og Christian Mathiesen. Midten: Nicklas Ulvseth, Jørgen Nilsen, Hassen Al-Kharasani, Nils Fredrik Udjus, Benjamin Torsvik, Sondre Tveito, Mads Myhrstad og Lars Christian Thorsen. Foran: Stian Ingebretsen, Fredrik Abrahamsen. Helt foran Magnus Mjaaland. Helt bak trener Pål Erik Pedersen. Randesund-spillerne på bildet - bak fra venstre: Trener Harald S. Gaard, Per-Christian G. Pedersen, Thor Erling Larsen, Henrik R Kjelling, Andreas Olsvoll. Nest bakerst fra venstre: Kristoffer Andre Hornnes, Martine Nielsen, Dardan Krasniqi, Espen Nesse og Kent Erik Sellæg. Første rad fra venstre: Emir Hopovac, Thomas Heltne, Eirik Raneberg Nilsen, Kristian Brattland, Haakon Ekberg. Foran: Pål Andre Fjulsrud. Foto: Kurth Kalsnes.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Historisk fair-play kamp på Sukkevann

Seriekampen mellom Donn og Randesund er første gang en fair play-kamp har vært arrangert så høyt opp i seriesystemet .

Fair play skal være et stikkord for alle fotballkamper som spilles, men i oppgjøret mellom Donn og Randesund sist torsdag var det ekstra fokus på dette. Det har vært spilt slike fair play-kamper tidligere i Norge, men aldri på et så høyt nivå som 4. divisjon senior.

Torsdag møttes lagene, trenerne og dommerne halvannen timer før kampen. Det ble pratet i plenum om fair play, og kapteinene kom med hver sin utfordring til motstanderlager, og det samme gjorde trenerne.

Resultatet var helt topp. Det er sjelden vi i Fair Play-utvalget her i Agder har opplevd en seniorkamp med så lite «støy» på banen. Det samme sa dommer Marius Lien etterpå, han opplevde matchen som veldig grei å dømme. Etter kampen, som Randesund vant 4-1, var det duket for en ny samling mellom lagene, trenerne og dommer. Også her var det enighet om at fokuset på fair play var veldig bra.

Planen videre er å få til to fair play-kamper i vår og tre i høst på ulike nivåer i serien. Vi i Fair Play-utvalget besøker også klubber for å få dem til å implementere fair play i sin sportsplan. Alle klubbene oppfordres til å ha en egen kampvert og en fair play-kontakt, slik at man skal unngå vonde opplevelser på fotballbanen.