NM-utøverne fra Grimstad Kickboxingklubb, fra venstre: Antona Astrup, Peder Willbergh, Linn Kristin Haugen, Madelen Søfteland og Yvonne Murray. Ikke på bildet: Andreas Møretrø. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Historisk gode NM-resultater

Grimstad Kickboxingklubb leverte i helgen sitt beste NM i klubbens 22 år gamle historie, med tre gull, to sølv, og en bronsemedalje.

Helgas NM i kickboxing gikk av stabelen i Oslo. Grimstad stilte med seks utøvere, og vi hadde  forhåpninger om at utøverne skulle få uttelling for arbeidet som er lagt ned. Av 28 klubber ble vi sjette best blant seniorene, og niende best totalt. Og dette gjorde vi med kun seks utøvere.

kick 2
NM-utøverne fra Grimstad Kickboxingklubb, inkludert trenere. Fra venstre: Aun Hunsager Andresen, Antona Astrup, Peder Willbergh, Linn Kristin Haugen, Madelen Søfteland, Yvonne Murray og Per Laukvik . Ikke på bildet: Andreas Møretrø. Foto: Privat.

Linn Kristine Haugen har vist gjennom vinteren at hun blitt en utøver å regne med. Vi var derfor veldig spente på om hun ville få ut det vi vet hun er god for i dette mesterskapet. Hun konkurrerer i lettkontakt i +75 kg klassen. I sin første kamp møter hun en utøver fra Bergen. Hun styrer denne kampen fra start til slutt, og vinner klart. Med dette er hun klar for finalen. Hun møter regjerende norgesmester Janne Tjelta. Tjelta er vrien å treffe godt. Hun dekker seg godt med guarden, og presser mye fremover. I de to første rundene styrer Linn Kristine likevel kampen på en meget fin måte. I siste runden blir hun imidlertid veldig sliten, og det må graves dypt for å hente ut de siste kreftene. Hun vinner allikevel kampen fortjent, og tar med dette sitt første NM gull.

Madelen Søfteland er i en klasse for seg i norsk lettkontakt kickboxing, noe du kan LESE MER OM HER. Det har også motstanderne forstått. Før NM var det stor påmelding i klassen under og klassen over Madelen. En etter en valgte de fleste å trekke seg fra -65 kg klassen som Madelen konkurrerer i. Dette er synd, fordi god påmelding ville gitt henne muligheten til å vise seg frem i flere kamper. Normalt sett burde hun fått tre-fire kamper. Nå måtte hun nøye seg med en ren finalekamp. I denne kampen viser hun imidlertid at hun er helt suveren. Kampen er en oppvisning i teknikk og kampforståelse. Seieren gav henne det femte strake NM-gullet i denne klassen. Hun fikk også en utmerkelse fra forbundet for sitt sin EM-bronse fra 2014.

Antona Astrup har også vært suveren i sin juniorklasse de siste årene. Det første NM-gullet tok hun mens hun fortsatt var ungdom i 2012. I helgen tok hun sitt fjerde strake NM-gull som junior. Hun går en meget tett og spennende finale mot Ingeborg Øye fra Oslo, og hun vinner sin finale i pointfight med sifrene 12-11. Antona har et helt spesielt konkurransehode, og fikk også utmerkelse for å ha vunnet norgescupen både for junior og senior denne sesongen.

Yvonne Murray har bakgrunn fra karate, men har det siste halvannet året trent kickboxing hos oss. Hun er både norsk og nordisk mester i karate, men hadde aldri konkurrert i kickboxing før årets NM. Hun detok i pointfight -60 kg. Yvonne gikk tre flotte kamper, og tok en imponerende sølvmedalje etter finaletap for den regjerende norgesmester i klassen, Maria Valstad.

Peder Willbergh konkurrerer i ungdomsklassen i pointfight inntil 52 kg. Peder vinner først en veldig fin kamp over Odin Løvik fra Bergen. I finalen møter han Marcus Kongsvold fra Øverbygd. Dette blir en jevn kamp der Peder må se seg slått. Han tar imidlertid en fin sølvmedalje,

Andreas Møretrø, som dessverre ikke var til stede da bildene over ble tatt, konkurrerte i både pointtfight og lettkontakt. I lettkontakt tapte han dessverre sin første kamp med minst mulig margin. Dette er synd, siden han tidligere denne sesongen har norgescupseier i nettopp denne klassen. I pointfight går det vesentlig bedre. Andreas går tre fine kamper og tar en bronsemedalje i sin klasse -89 kg. Han tapte semifinalen med kun ett poeng, men i bronsefinalen er han overlegen og vinner 11-1.

Helgens resultater viser at Grimstad for tiden er Sørlandets ledende klubb i kickboxing. Vi har i flere sesonger fått topp resultater internasjonalt ved Madelen Søfteland, men årets NM viser at det også gror godt i bredden. Vi gleder oss til fortsettelsen.