Den trofaste dugnadsmannen Stein Uleberg utførte tirsdag 5. august 2014 det aller første hoppet på plast i K-10 bakken i Nye Trollbakken hoppanlegg på Evje. Uleberg hoppet ikke så fryktelig langt, snarere tvert imot, men det la ingen demper på gleden over å ha nådd en ny milepæl i Trollbakken-prosjektet. Foto: Geir Daasvatn
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Historisk hopp i Trollbakken på Evje

Prøvehopp i K-10 bakken i Trollbakken
Den trofaste dugnadsmannen Stein Uleberg utførte tirsdag 5. august 2014 det aller første hoppet på plast i K-10 bakken i Nye Trollbakken hoppanlegg på Evje. Uleberg hoppet ikke så fryktelig langt, snarere tvert imot, men det la ingen demper på gleden over å ha nådd en ny milepæl i Trollbakken-prosjektet. Foto: Geir Daasvatn

Dugnadsmannen Stein Uleberg ble den aller første til å sette utfor på plast i den nybygde K-10 bakken i Nye Trollbakken hoppanlegg på Evje.

53 år gamle Uleberg er en sentral dugnadsarbeider som sammen med mange andre jobber på spreng for å realisere de nye hoppbakkene på Evje. Det var derfor heller ikke mer enn rett og rimelig at han fikk æren av å være den aller første til å hoppe på plast i den nye K-10 bakken.

Det historiske hoppet ble utført sent tirsdag kveld. En trofast dugnadsgjeng har jobbet intenst i det siste for å klargjøre bakken til barna skal få prøve den under Otra IL og BDO sin Idrettsskole torsdag 7. august. «Plasten» som ligger i unnarennet er for øvrig rester av kunstgress etter byggingen av de nye kunstgressbanene på Evje i 2011 og Valle i 2013. Setesdølene hjelper hverandre når det trengs.

Ulebergs vellykkede testhopp var ikke var av det aller lengste slaget. Men hoppet viste at bakken er fullt brukbar til å hoppe i. Barna kan derfor bare begynne å glede seg til knallgøy hopping i Trollbakken på Evje torsdag.

I tillegg til fjærlette Uleberg, satte også veteranhopperene Glenn Qvam Håkonsen og Jon Terje Hegghaug utfor i det improviserte prøverennet. De guttene besitter Otra ILs bokstavlig talt tyngste kompetanse innen hoppsporten. Da 120 kg tunge Hegghaug landet med et kraftig dunk på 11 m og uoffisiell bakkerekord, men bakken var like hel, utbrøt en gledesstrålende Håkonsen, som er prosjektleder for utbyggingen av Nye Trollbakken: – Denne bakken trenger ingen ISO-sertifisering! Når den tåler Hegghaug, vil den uansett tåle alt.

Når det nye hoppanlegget står ferdig på Evje, skal det inneholde fem hoppbakker – K-5, K-10, K-17,5, K-30 og K-45. Alle bakkene skal ha plastbelegg i unnarennet og porselensspor i ovarennet, slik at de kan brukes hele året. Det er ikke klart når alle bakkene kan være helt ferdige som helårsbakker. Men allerede til vinteren håper hoppentusiastene i Otra IL at det skal være mulig å hoppe på snø i de fire minste bakkene.

Stein Uleberg Trollbakken 050814 (2)

Stein Uleberg etter sitt historiske hopp.
Foto: Geir Daasvatn