Hånes J-16 som vant sine to kamper i Bringserien i Håneshallen sist helg. Ida Utne (f.v.), Othilie Emanuelsen, Emilie Gitmark Nilsen, Sofie Marie Stenslund, Izabelle Mjåvatn Moy, Emilie Saga, Vilde Kristine Egeli, Jelena Odor, Karoline Timenes, Julia Solemsli, Anne Grevsen, Fredrikke Moland Flesner, Lone Charlotte Helle Langeland, Karen Stokkeland, Ada Elise Moen, Helena Lømsland Breive, Lydia Meling og Thea Vestbø Ottesen. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Historisk prestasjon av Hånes-jentene

For første gang har et Hånes-lag spilt kamper i den nasjonale håndballserien Bring. Begge endte med seier!

13. desember ble det skrevet historie i Hånes IF da det ble klart at klubbens jenter 2000 lag hadde kvalifisert seg til årets Bringserie, som ett av 48 lag i Norge, for å spille nasjonal serie i J16-klassen.

21. januar 2017 ble det derfor stor fest i bydelen da Hånes IF var verter for årets 1. Bringrunde og kunne ønske motstandere Lisleby og Kragerø velkommen til Håneshallen for å kjempe om rundens poeng.

Det at Hånes IF deltar er så unikt at Norges Håndballforbund ikke hadde registrert klubben for «live»-registrering av kampene. Dog, papir og penn metoden fungerer fortsatt, så alt vel.

håndball2
Linjespiller Fredrikke Flesner ble kåret til Banes Beste for Hånes IF etter kampen mot Lisleby.

Det ble gjennomført tre kamper i Håneshallen til fullsatte tribuner, speaker og musikk. Og ikke minst er det moro å kunne ta fire poeng av fire mulige denne åpningsrunden – på hjemmebane.

Hånes møtte Lisleby i 1.kampen og vant komfortabelt 30-22, og i 2.kampen spilte de mot Kragerø og vant 31-29. Det er en sterk åpning mot to lag som begge har vunnet sin serie lokalt.

Vi gleder oss allerede til neste Bringrunde 11-12.februar i Rygge (Østfold) hvor vi møter Bodø HK, Rygge HK og Nærbø IL – sterke motstandere, men ikke umulig å hente nye poeng.

Målvakt Julia Solemsli ble BB for Hånes IF mot Kragerø.
Målvakt Julia Solemsli ble BB for Hånes IF mot Kragerø.

Jentene synes det er moro å møte motstandere som har et høyt nivå, samt møte «nye» lag. Det er også stas med musikk og presentasjon av spillere og dommere før kamp. Etter hver kamp ble det kåring av Banens Beste – BB på hvert av lagene som fikk hver sine flotte premier fra sponsorer.

For at ei slik helg skal fungere optimalt, har Bringkomiteen og resten av foreldregruppa lagt ned mange dugnadstimer. Det er mye som skal på plass i forkant, underveis og etterpå, og siden dette var «nytt farvann», så var det viktig å være grundig.

Det må rettes en stor takk til foreldregruppa for entusiasme og den fantastiske innsatsen de har lagt inn for å gjennomføre arrangementet. Det må også rettes en stor takk til klubben som har støttet målsetning til jentene og lagt til rette for satsingen.