Kristiansanderne Tone Govertsen (29, underst) og Ragnhild Gaudestad (27) startet opptreningen til NM i mai rett over nyttår. Alle fotos: Nina Reed.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hjelp! Vi skal stille i NM!

Det er godt under en måned igjen til NM i pole sport, og vi har begge nervene litt utenfor kroppen.

For litt over et år siden var Ragnhild så sporty og skrev et innlegg her i Lokalsporten om at hun skulle stille i NM i pole i løpet av ett eller to år. For min del har jeg hele tiden sagt, som den mosjonisten jeg lenge var, at å trene pole kun er for gøy og at konkurranse ikke er noe for meg. Men den gang ei, og nå er det kun noen uker igjen til vårt første NM.

pole

Norgesmesterskapet i pole sport har vært gjennomført to ganger før. Og for hvert år som går er det flere og flere utøvere som stiller. I år er det over 50 personer som stiller fordelt på forskjellige kategorier – Amatør 1 Senior Mixed, Amatør 1 masters 50+, Amatør 2 senior mixed, Professional senior mixed, Elite senior kvinner, Elite senior menn, Elite masters 40+ kvinner, Professional doubles senior mixed og Elite doubles mixed.

Ragnhild og jeg stiller i kategori Professional doubles senior mixed. Det er betryggende å være to, men det oppstår en del utfordringer med dette også. Som for eksempel skal alt være synkronisert! Det var vanskeligere enn forventet. Ragnhild har en bakgrunn som danser og har måtte bruke en del tålmodighet i løpet av treningen til å lære meg opp i diverse piruetter til mine til tider store fortvilelser. Heldigvis har det gått fint og piruettene begynner å sitte.

Se video:

En video publisert av @tonegov

Vi startet opptreningen til NM rett over nyttår. Normalt sett ville det vært mye smartere å starte tidligere, men da vi først bestemte oss for å lage et skikkelig nyttårsforsett var dette det eneste vi kunne komme på. Vi kan definitivt si at nyttårsaften 31. desember 2015 er en dag vi kommer til å huske!

Se video:

Det er mye å sette seg inn i, regler, bonuspoeng, minuspoeng, hva slags musikk kan vi ha, hva slags kostyme bør vi velge? Hvilke triks er lurt å ha med, i hvilken rekkefølge – alt for å få flest mulig poeng.

pole2

Når man trener double, er det trygghet som er det aller viktigste. Vi må hele tiden kunne stole på den andre for å få til triksene vi skal utføre. Ved nye triks er vi også avhengige av hjelp fra andre for å komme inn i diverse posisjoner. Da er det veldig godt å få hjelp av våre flinke pole-elever som av og til har vært med på trening.

Det har vært og er mye jobb og all ledig tid går til pole-trening, men det er så gøy! Vi får utfordret oss selv og det hjelper alltid å ha et mål å strekke seg til. Vi har begge folk rundt oss som heier på oss og som skal stå klare som publikum når vi skal entre scenen 8. mai 2016 i Bygdøhus Idrettshall. Det kommer til å være nervepirrende, men da er det godt å vite at vi er trygge på hverandre. Vi gleder oss!

Se video:

En video publisert av @tonegov