Kristiansanderen Hoang van Phan (37) utfører her en flyvende pushup rett opp fra gulvet. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Pushups – bare fantasien setter grensene

Når man først begynner å være kreativ med de klassiske armhevingene, er det fort gjort å bli hekta.

Det fine med å trene pushups er at man kan gjøre det nær sagt hvor som helst og når som helst. I en hektisk hverdag med full jobb, tre barn og en samboer som jobber om kvelden, må jeg av og til også trene hjemme. Armehevinger en super øvelse som man kan utføre på svært mange måter. Jeg liker å filme øvelser og legger gjerne ut på Instagram for å motivere andre til en mer aktiv hverdag.

Hoang triceps 1 from FVN on Vimeo.

Treningen skal først og fremst være gøy. Mitt motto er Never too old to play or try. Pushups passer for alle, og man kan gå fra lette til avanserte øvelser med små justeringer. Jeg har ikke noe spesielt treningsprogram, jeg trener det jeg har lyst til så lenge det er progresjon hele veien. Og jeg elsker å utfordre meg selv.

Hoang – triceps 2 from FVN on Vimeo.

Det er særlig den siste tiden jeg har blitt inspirert til å lære meg mer avanserte varianter. Blant noen av dem er på kjøkkengulvet, fra gulv til bord, med barna på ryggen, på manualer, bosuball, hjemmelaget parallell og på stepkasse.

Hoang – triceps 3 from FVN on Vimeo.

Vår eldste sønn er også glad i å trene med egen vekt, og vi synes det er gøy å trene sammen. Pushups egner seg fint til nettopp det, så igjen: Vær kreativ og finn på noen gode øvelser som dere kan gjøre i lag.

Pushups-trening med eldstesønnen Alexander (15).

Sjekk meg gjerne ut på Instagram. 

Les også: Får kick av egenvektstrening