Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hoppfest i Trollbakken

Det ble en hoppfest av det gode, gamle slaget da Otra IL åpnet 17,5 m bakken i Nye Trollbakken hoppanlegg på Evje lørdag.

Ikke siden de berømte showrennene i den gamle bakken for 13-14 år siden har det vært slikt liv i Trollbakken. Tre ganger norgesmester for veteraner, Morten Aasland fra Otra IL, fikk æren av å vinne åpningsrennet med et vakkert lengstehopp på 18 m.

På bildet over: Tre ganger norgesmester i veteranklassen Morten Aasland i sitt vinnerhopp lørdag. Foto: Geir Daasvatn

Et nydelig vintervær og et feststemt publikum laget en strålende ramme rundt arrangementet. En veldig fornøyd, men litt trøtt og ikke så lite rørt prosjektleder for den nye anlegget, Glenn Qvam Håkonsen, kunne puste lettet ut da siste hopper hadde satt utfor. Utallige dugnadstimer og masse strev i flere år for å få bakken ferdig hadde endelig fått sin belønning.

Det var et mangfoldig arrangement arrangørklubben Otra IL hadde lagt opp til. Først hoppet de yngste barna i de to små rekruttbakkene K-5 og K-10. Barna viste et fantastisk mot og en enorm begeistring, og kunne knapt vente med å få kastet seg utfor hoppkanten. Etterpå fikk alle premie.

Etter at barna var ferdig med sin konkurranse, var det klart for dagens høydepunkt: Åpning av den nye flotte 17,5 m bakken. Deltakerlista bestod av en god blanding unge våghalser, jenter så vel som gutter, og adskillige eldre herremenn som hadde børstet støvet av hoppskiene sine i anledning den store dagen. Det var Otra ILs egen kommende storhopper Jenny Marie Leirvik Nilsen som fikk æren av å sette utfor til det aller første offisielle hoppet i bakken. Jenny leverte to flotte hopp i konkurransen, og mottok etter rennet gledesstrålende Klemmet Torgersens Pokal til beste jentehopper fra Otra IL.

Blant de mer aldrende herremenn var tre ganger norgesmester i veteranklassen Morten Aasland storfavoritt. Morten innfridde de høye forventningene, og vant rennet med to solide hopp. Det lengste målte 18 m. Men han var ikke helt fornøyd med hoppingen sin, og fikk uventet hard konkurranse om førsteplassen. Stein Åge Fuglestveit fra Grindheim IL var i storform i den nydelige ettermiddagssola, og kapret andreplassen. Bjørn Håkonsen, en fordums storhopper i ungdomstiden på Evje, sikret en veldig oppløftende tredjeplass.

Det var innlagt akekonkurranse for barna i pausen mellom 1. og 2. omgang i hoppbakken, og et showpreget kombinertrenn til slutt. Her måtte leder av hoppkomiteen i Agder og Rogaland skikrets, Georg Solfjeld, se seg slått på målstreken av sitt barnebarn Simen Solfjeld, som dermed vant kombinertkonkurransen. Georg tok nederlaget meget pent, og berømmet etterpå Otra IL for et godt gjennomført arrangement.

Evje-folket sluttet godt opp om åpningsrennet. 200-300 mennesker var innom det nye hoppanlegget rett ved Evje sentrum, og bidrog til å gjøre dagen til en festdag for hoppsporten.