På landeveien slo jeg hele norgeseliten, deriblant Alexander Kristoff, da jeg vant Sandefjord GP 1.august 2014. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hør KCK-syklistens egenkomponerte hyllest til klubben

Mitt navn er Sondre Linstad-Hurum. Jeg er en 25 år gammel aktiv landeveissyklist i Kristiansand Cykleklubb.

Jeg har hatt en sterk sesong, og særlig har syklecross-sesongen gitt meg ekstra inspirasjon til å lage en hyllest til klubben min, med tittelen «KCK – født på ny». Det viser bildene som ligger i bakgrunnen på musikkvideoen. Jeg må også legge til at det er min lagkamerat Adrian Hilde som har hjulpet meg med gitarspill og redigering av sangen.

Se videoen her:

I høst har jeg kommet «tilbake» og syklet aktivt på landeveien for Kristiansand CK. Dette er etter flere år med tilknytning til et Oslo-basert kontinentallag, som sist het Motiv 3 Pro Cycling Team. At jeg nå sykler for min lokale klubb, betyr på ingen måte at jeg har trappet ned på satsingen min mot å nå toppen. Jeg trengte en pause fra alt maset, og ønsket finne tilbake til den rene sykkelgleden som fikk meg til å begynne å sykle i første omgang.

Jeg har bakgrunn fra musikklinje på videregående skole og har spilt piano siden jeg var seks år. Musikk er fortsatt en viktig del av livet mitt, men idretten tar selvfølgelig mesteparten av tiden min nå. Idrett kan jeg bare drive på øverste nivå i en avgrenset periode, mens musikken har jeg livet ut.

Kristiansand CK har 747 medlemmer per dags dato. Det er en klubb med medlemmer i alle aldrer og med god satsing i flere av sykkelgrenene, deriblant terreng, downhill, syklecross og landevei. Klubben har stort fokus på trivsel og glede, og særlig det å hjelpe hverandre fram. Miljøet er meget godt, vi har en felles glede av å nå en prestasjon, vi har gode rutiner på trening og ikke minst har ledere og utøvere tillit til hverandre.

Nå i høst tok jeg syklecrossen mellom beina og deltok i norgescupen og NM som ble arrangert okt-nov 2014. I den siste og viktigste konkurransen klarte jeg slå til med NM-bronse, etter å hele veien ha kjempet blant de ti beste. Jeg konkurrerte side om side med mine lagkamerater Adrian Hilde og Henrik Fiskådal. Det var en utrolig fin avslutning på sesongen.

På landeveien slo jeg hele norgeseliten, deriblant Alexander Kristoff, da jeg vant Sandefjord GP 1.august 2014. Videre fikk jeg andreplass i et dansk A-løp og en andreplass på temporittet i Roserittet i starten av september. I starten av oktober ble jeg regionsmester i både tempo og fellestart da dette ble arrangert på landeveien i Lyngdal. Det har vært en utrolig motiverende og god høst for min del, noe som uten tvil ga meg lyst til å skrive noen tanker med melodi ned på papir.