Travtrener og kusk Øystein Tjomsland fra Søgne er meget godt fornøyd med resultatene i 2015. Foto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Høydepunktene har stått i kø

2015 har vært kjempefint år for oss i Team Tjomsland. Resultatmessig ble det vårt nest beste noensinne med over sju millioner kroner innkjørt og nær 130 seirer.

Høydepunktene og opplevelsene har nærmest stått i kø og er vanskelige å skille, men løpet Tekno Odin gjorde i Finland i nordisk mesterskap vil for meg muligens alltid stå som karrierebeste for ham. Starten gikk nærmest i en sandgrop uti banen, og etterpå måtte vi trave nesten hele løpet i tredjespor i et vanvittig tempo, før han inn på oppløpet fant krefter det nærmest ikke skal være mulig å ha og spurtet inn til seier på den fantastiske km/t 1.20,9 2100m. Gps-måleren han hadde på seg denne dagen viste km/t 1.19,2… Dette er trolig det råeste mellomdistanseløpet av en kaldblodshest noensinne, og du kan se løpet her.

Hakk i hæl kommer Tekno Odins tredje strake NM-seier samt verdensrekorden på hjemmebane på Sørlandets travpark:

Vi fikk også med oss to klassiske vinnere noe søstrene Aase og Patsi sørget for. Aase vant hoppekriteriet i Sverige mens Patsi vant Hoppe Derby.
Patsi hadde en miserabel innledning på sesongen, men etter noen justeringer fant hun toppformen akkurat i tide til årets hovedmål. At vi skulle slå den store favoritten, var det få som hadde trodd og kicket seieren ga var helt enormt for alle i kretsen rundt, slike opplevelser lar seg ikke kjøpe!

Takk til hele teamet rundt meg som gjør en fantastisk jobb. Vi satser på mye moro også i 2016!