Kristiansanderen Malin Berås (27) rir søndag sitt første montéritt siden 16. september 2014, og møter lillesøsteren Madelen til duell på Sørlandets Travpark. Foto: Øyvind A. Brusletten/www.stallskriket.no.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

I knallform før comebacket

Kommende søndag rir jeg mitt første løp på 16 måneder. Det passer perfekt at comebacket skjer hjemme på Sørlandets Travpark.

Hei! Dette er mitt første innlegg på Lokalsporten, og det blir garantert flere i løpet av året. Her kommer en kjapp introduksjon om meg selv: Kristiansandsjente på 27 år, mor til en skjønn gutt på fem år, og lidenskapelig opptatt av hest. Jeg har lært masse av min far Arild, som har stall på Sørlandets travpark. Mitt første montéritt var med Havørnen i november 2011, og da ble jeg nummer tre. Siden har det blitt ytterligere 371 starter, og over 2,6 millioner kroner innkjørt til hesteeierne. Blant høydepunktene nevner jeg NM-gull, seieren med Limerick i Forus Open og seieren med Hitchcock i Oslo Grand Prix.

Foto: Øyvind A. Brusletten/www.stallskriket.no.
Foto: Øyvind A. Brusletten/www.stallskriket.no.

For 16 måneder siden fikk jeg et ultimatum fra Det norske travselskap om enten å si opp min jobb med spillselskapet Leo Vegas eller bli fratatt min lisens som rytter. I protest valgte jeg å si opp lisensen min. Selv om jeg har opplevd mye fint som ambassadør for spillselskapet siden da, har det også vært et tøft år. Det er psykisk tungt ikke å kunne drive med det jeg liker aller, aller best, nemlig å konkurrere på hesteryggen. Jeg hadde heller ikke trodd det skulle bli så mye oppstyr rundt denne saken. Jeg hadde nok tenkt meg om to ganger om jeg hadde måttet ta det samme valget i dag.

Nå er jeg bare lykkelig for å være tilbake i manesjen. Jeg har holdt meg i meget god form siden mitt siste løp, og trappet opp treningen i det siste. Målet er å bli norgesmester igjen, selv om jeg ikke kan love når det vil skje. Jeg begynte på travtrenerskolen i Gjøvik i høst, og har fått ridd masse der. Kontrasten fra å få dekket opphold på spahotell i Alpene som Leo Vegas-ambassadør til nå å bo på internat og dele køyeseng med ei av de andre elevene på travtrenerskolen er selvsagt stor, men jeg klager absolutt ikke.

I ei drøy uke har jeg også vært så heldig å ha min første av i alt seks praksisuker hos stall Frode Hamre i Larvik. Det er landets beste stall, og jeg har fått ridd på noen av landets beste hester. Jeg lærer veldig mye, og det gjør meg bare sikrere på at jeg valgt riktig utdanning. Jeg har en drøm om å starte landets første montéstall, så får vi se hvor lang tid det tar å realisere den.

Til søndag ca. klokka 18.20 skal jeg i aksjon med Hot Fighter i det 2160 meter lange montéløpet på Sørlandets travpark. Der møter jeg mange tøffe konkurrenter, særlig min lillesøster Madelen (som rir Herr Feinschmecker), som jo også har en blogg her på Lokalsporten. Vi er veldig gode venner, men når det konkurransetid, legges alle kjærlige følelser bort. Da tenker jeg kun på meg selv og på å komme først. Jeg lykkes ikke alltid, men tror virkelig at jeg har min beste tid som montérytter foran meg. Det blir uansett et veldig spennende år, og det er bare å gi full gass!