Fra trening i markløft for noen uker siden. Foto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

I knallform før Europas sterkeste mann

Med unntak av en liten skade i lårmuskelen er jeg i meget godt slag før mitt livs tøffeste konkurranse kommende helg.

Styrken min har økt betraktelig de siste to månedene, og jeg har jobbet veldig mye med de tingene jeg har slitt med. I markløft har jeg forbedret teknikken og jeg bør ha inne å kunne løfte mer enn 300 kilo nå. Jeg satte ny pers på reps på 250 markløft hvor jeg kjørte fm greie reps. Hadde to reps på det i november i fjor. Har tatt ny reps-pers på hantel over hode. Hadde to reps på 80, hadde fire i sommer. I knebøy er persen nå 230 kilo, og kjørte 3×3 på 200 for litt siden (se video under), uten drakt med knebind. Har lyst å prøve å komme opp i 250 som neste pers.

Happy with 3×3 200kg squat today

Posted by Kjetil Strongman on 3. september 2015

Kosten er stort sett det samme som før, bare at veldig mye av kaloriene er tatt vekk og proteininntaket er økt. Jeg spiser mye biff, og laks er jeg veldig glad i. Spiser 200 g laks til frokost sammen med protein shake, 200 g til lunsj, 200 g før trening sammen med en proteinshake og 250 g biff etter trening med en proteinshake. Vekta mi nå er mellom 91 og 92 kilo, så ligger godt an til å komme under 90 kilo i EM.

finnes 4I morgen flyr jeg til Dublin hvor jeg tar tog videre til Belfast. Innveiing er dagen etter kl 11, og etter det regner jeg med at det blir mye mat og hygge. Jeg kommer nok til å trene litt så jeg får opp sirkulasjonen. Europas sterkeste mann-konkurransen er lørdag. Øvelsene i EM er i grunnen veldig gode, blir nok carsquat (knebøy) som blir min dårligste øvelse, men jeg skal i hvert fall ikke komme sist i den øvelsen. Nivået på denne konkurransen blir det høyeste jeg har opplevd. Jeg har ikke studert mine konkurrenter, men jeg kjenner til flere av dem. Det er ikke mer enn at jeg kommer hjem på søndag så er det Norges Sterkeste Mann i Kristiansand helga etter.

Håper jeg har energi igjen da, jeg har pådratt meg en liten skade i lårmuskelen. Jeg fikk beskjed etter legesjekken at jeg kan stille i EM, men det vil nok ikke være 100 prosent optimalt. Jeg lar ikke det være til hinder eller unnskyldning for å gjøre det dårlig. Målet mitt i EM er topp seks og målet i NM er pallen.

finnes 1Kjæresten min blir ikke med til EM i Irland. Hun har veldig lyst, men hun holder på med siste året på høyskolen så hun har i grunnen nok med pensumet sitt. Hun blir uansett med og støtter meg under NM og det er bra, for det er her sjansen for å havne høyt på lista er størst. Spesielt når hun er med. Hun hjelper meg med å ta på teip og klister til steinløft og masere rygg og bein med varmekrem. Vi pratet sammen etter hver øvelse på mitt forrige stevne og det kjenner jeg hjalp veldig godt. Resten av familien min er også flinke til å støtte opp, de kommer alltid en stor gjeng fra Mandal og Kristiansand for å heie. Det betyr utrolig mye at alle de som står deg nærmest støtter deg og har forståelse i det du brenner mest for.

Folk flest forstår ikke hvor mye tid dette tar, og enkelte tror det er for å være kjip at jeg hører lite fra meg. Men nå har jeg valgt å satse fullt på dette. Det blir en fulltidsjobb ved siden min vanlige jobb og familielivet. Jeg kommer ikke til å slutte før jeg står øverst på pallen i Norge i hvert fall, så går nok ferden videre opp en vektklasse.

Kjetil Finnes er 30 år gammel og bor i Kristiansand.