SKIPPEREN: Årets ildsjel i Bjavann Golfklubb i 2016, Ottar Skretting (71), i sitt rette element. På klippemaskinen. Fairway på hull fra 1 til 9 er hans domene. Venndølen er nå inne i sin niende sesong som klipper. Alle foto: Oddleiv Moe.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ottar blir aldri lei av dugnadsjobbing

Ottar Skretting er kåret til "Årets Ildsjel 2016" i Bjaavann Golfklubb. Påskjønnelsen gir fritt spill på de fleste baner i Norden.

Vi håper Ottar får tid til å bruke Nordic Golf Unions Introduksjonskort godt. Han er en av klubbens Tordenskjolds soldater. Derfor var det fullt fortjent da han på årsmøtet ble utnevnt til «Årets ildsjel 2016».

– Klart jeg er stolt. Det er hyggelig at folk setter pris på arbeidet som nedlegges. Men det er bare en sann glede å kunne bidra for klubben. Likevel er min personlige mening at Jan Åge Nordlie burde stilt foran meg i køen når denne hederen skulle deles ut, sier Skretting beskjedent.

Beskjeden er for øvrig et fremmedord når det gjelder den sympatisk venndølen. Ottar kaller en spade for en spade, og han kan aldri beskyldes for å være lavmeldt.

Det har trolig noe å gjøre med hans bakgrunn. Ottar var uteseiler, noe han var i 48 år. I 30 år var han skipper hos Rasmussen. Og det var ikke «snekker» han hadde ansvaret for. Den største var visstnok på 270.000 dødvekttonn. For at ei landkrabbe skal forstå hva slags størrelse det er snakk om – her har du et «billedbevis»:

Hull 5 på Bjaavann fra utslag 56 er 343 meter. Båten på 237.000 dødvekttonn var 341 meter….

MANNTALL: Torsdagsturneringen for seniorene er Ottar Skretting sjefen for. Her skriver han inn i «manntallet» før utslag. Bak fra venstre. John Helge Løyning og Helge Strand (begge venndøler).

For raskt å summere opp hva Ottar gjør for denne klubben:

Klipper hver mandag, Her er også flere av seniorene i sving med dugnad på banen, Steinar Wathne, Ivar Dalen, Odd Arne Rosland, Oddleif Ågedal og Otto Pedersen.

Han har ansvaret for torsdagsturneringen for seniorene, der han også har assistanse av Olav Tveit og Carsten Akselsen. Flightene settes opp onsdag. Interessen for disse turneringene har aldri vært større enn i år. Sist torsdag stilte 50 seniorer opp. Det er all time high. Ottar hadde imidlertid ønsket seg noen flere kvinner.

OPPROP: Aldri vanskelig å høre Ottar når han roper opp flightene. Men, han er en hyggelig brumlebass.

Dessuten er Ottar primus motor for turene med seniorene til Sverige. I fem år har han nå fikset hotellrom, satt opp flighter og sørget for at det går på skinner i nabolandet. Også i år. Tirsdag 9. mai drar seniorene igjen til sin åpningsturnering på banene rundt Strømstad. Det går garantert også på skinner i år. Det gjør det alltid når Ottar tar ansvaret. Ordnung muss sein.

Ottar kom med i klubben som 60-åring:

– Jeg fikk et køllesett av sønnen til jul og jeg trengte mosjon. Dessuten var det masse golfere fra 4700 Vennesla. Spesielt Kjell Mortensen maste. Og jeg har aldri angret for at jeg kastet meg ut i denne sporten, selv om det klabbet en del i begynnelsen. Men det gjør det jo for alle. Golf er gøy – både spillet og ikke minst det sosiale blant oss seniorene. Likevel er jeg ikke så opptatt av prestasjonene. På mitt nivå skal det gå litt opp og litt ned, forteller Skretting som ikke hadde noen stor idrettslig karriere fra ungdommen. Men han var en habil guttehopper på ski.

HITTEGODS: Ottar tar seg av premieutdelingen for seniorene på torsdag. Men det er ikke bare premier, også hittegods. Her er det et par solbriller Skretting søker eier til.

– Blir du aldri lei dugnad?

– Nei, jeg stortrives. Men jeg en håper at jeg neste år kan få avlastning fra å organisere turen til Sverige, medgir Skretting.

Det er nok tvilsomt. Sverige-turen er Ottar…

Ottar Skretting – en flott representant for Bjaavann Golfklubb.