Kristiansanderen Susanne Egilstad (40) er nestleder i styret i Kristiansand Triathlon, og er selv en dyktig triatlet. Alle foto: Kristiansand Triathlon
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ildsjelpris til Susanne Egilstad

Leder for Kristiansand Triathlon, Susanne Egilstad, får Norges Triatlonforbunds hederstegn 2016 som årets ildsjel.

Susanne var med å starte klubben vår, og da med kun et fåtall triatleter som ønsket å trene sammen. Nå er vi en klubb med over 200 medlemmer. Susanne er en ildsjel som stiller opp på alt klubben arrangerer. Enten den er trening, dugnadsarbeid, Tricup m.m.

Susanne sammen med et knippe av medlemmene i Kristiansand Triathlon.
Susanne sammen med et knippe av medlemmene i Kristiansand Triathlon.

Det var hun som foreslo å arrangere et triatlon for barn og unge, og i 2014 så Aquarama Barnetriatlon dagens lys. Arrangementet var ment for å vise familie og venner hvor gøy det er med triatlon. Forventningene var at det skulle komme 30- 50 barn. Det kom over 100 barn og klubben fikk en skikkelig ildprøve, men med Susanne i spissen og god hjelp fra foreldre og kjente gikk arrangementet smertefritt. Tilbakemeldingene fra både barn og voksne var at dette måtte vi gjøre igjen.  Susanne satte i gang med arbeidet og planleggingen for veien videre.

Fra AQ Barnetri, som hadde 300 deltakere i 2016.
Fra AQ Barnetri, som hadde 300 deltakere i 2016.

I 2015 stod det ca. 250 barn på startstreken og i 2016 var det 300 barn som kjempet seg gjennom svømming, sykling og løping. Dette er et gratis arrangement til barn i alderen 4-12 år. Susanne har lagt ned utallige timer for dette arrangementet, og det gjør det enkelt for oss medlemmer å være med å arrangere.

Susanne Egilstad er også primus motor for Tricup.
Susanne Egilstad er også primus motor for Tricup.

Ved siden av å være primus motor for AQ Barnetri jobber hun med å skaffe sponsoravtaler, organisering av fellestreninger og konkurranser for oss medlemmer i klubben. Hun stiller også sitt hjem til disposisjon til felles treningsøkter etterfulgt av deilige lunsjer i hagen. Hun deler mer enn gjerne tips og ideer med alle som er interessert i idretten og ikke minst oppskrifter på mat til oss triatleter. Samtidig som hun er tobarnsmor og har en krevende jobb, stiller hun alltid opp og brenner for klubben og idretten. Hun er en person som er inkluderende, har mange ideer og er ikke redd for å prøve dem ut!

Her kan du se en reportasje om AQ Barnetri

Mottagere av Norges Triatlonforbunds hederstegn 2016

Årets mannlige utøver: Kristian Blummenfelt, Bergen Triathlon Club

Årets kvinnelige utøver: Solveig Natvig Løvseth, Trondheim Triatlonklubb

Årets mannlige trener: Mikal Iden, Haugesund Triathlonklubb

Årets kvinnelige trener: Vibeke S. Nørstebø, Trondheim Triatlonklubb

Årets mannlige funksjonær: Kurt Misje, Haugesund Triathlonklubb

Årets kvinnelige funksjonær: Anne Nagell Skogland, Haugesund Triathlonklubb

Årets ildsjel: Susanne Egilstad, Kristiansand Triatlonklubb

Årets klubb: Tønsberg Triatlonklubb

Årets arrangement: Ungdomsmesterskapet Hove Tri, Arendal Triatlonklubb

Selve prisutdelingen vil skje på forbundstinget i november 2017.