Morten Johansen (t.v.) og Even Fosby. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Imponerte i dansk florettstevne

Tre florettfektere fra Kristiansand Fekteklubb med foreldre og trener reiste til Danmark forrige helg, for å delta i Jysk Akademisk Fægteklub (JAF) sitt årlige barne- og ungdomsstevne.

Kjempeflott innsats og veldig god fekting fra Even Fosby (14), Morten Johansen (14) og Ulrik Hamre (16).  Alle tre fektet teknisk sett bedre og bedre for hver kamp, og fikk masse god sparringserfaring gjennom de 10-12 innledende kampene (til 5 poeng) etterfulgt av utslagskamper til 15 poeng.

På denne videoen kan du se Morten i aksjon:

I utslagsrunden vant både Morten og Even sin første kamp, men tapte deretter neste, så de endte på hhv 6. og 7. plass av 12 deltagere. Ulrik, som hadde vunnet mange av sine 10 innledende kamper, tapte i semi-finalen 14-15, etter å ha hentet opp 8 poeng og ledet 14-12. Dermed ble det bronseplass for Ulrik og mye god floretterfaring, etter at han det siste året nesten kun har trent sabel.

Her viser Even hva han kan: 

 

 

Glade fektere og foreldre
Test av florett-laméer (metallvest) før kamp
Morten og Even
Ulrik - 2. innledningsrunde
Ulrik - bronse

JAF-stevnet holdes vanligvis i Århus, men ble i år ble arrangert i Viborg, som et samarbeid mellom tre klubber: JAF, Fægtekluben Viborg Trekanten og Ålborg Fægteklubb.

Det er fjerde året vi drar til Danmark for at klubbens unge florettfektere skal få mulighet til å konkurrere, siden det ikke finnes florettstevner i Norge (heller ikke sabelstevner).  Fravær av norske stevner og annen relevant aktivitet for florett- og sabelfektere skyldes at Fekteforbundet ikke vil utvikle florett- og sabelfekting i Norge, kun kårdefekting.  Mer om dette i tidligere blogg-innlegg:

http://lokalsporten.fvn.no/fekteklubben-melder-seg-ut-av-norges-fekteforbund/

Som tidligere opplevde vi at det var et godt arrangert og hyggelig stevne, hvor vi blir svært godt mottatt. Vi kan absolutt bekrefte at «Det er deilig å være florettfekter i Danmark!».