Joar Thele (23) ble beste sørlending da han ble nummer 31 i helgas utgave av Birkebeinerrennet. Bildet er tatt fra et renn i 2015. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ingen fullklaff i Birken

Etter 12. plassen i Vasaloppet og seieren i Sesilåmi var jeg offensiv før helgas kraftprøve. Dessverre klarte jeg ikke stå løpet helt ut.

Jeg kjenner at jeg er litt skuffet nå i ettertid ettersom Birkebeinerrennet  ikke ble så bra som jeg hadde håpet på. Formen kjentes grei ut da jeg startet. Men jeg slet med gliden på skiene mot de beste lagene. Jeg ble glidd fra i utforkjøringene og tapte en del tid og plasseringer på det.

Jeg ble nummer tre i klassen Menn 20-24 år.

Likevel lå jeg lenge og kjempet om en topp 25-plassering. De siste 10 kilometerne, som nesten bare er nedoverbakker, ble jeg tatt igjen av noen stykker og kom inn som beste sørlending på 31. plass. Jeg brukte 2.31,03 timer og var med det knappe 11 minutter bak vinneren Martin Johnsen Sundby.

Her er jeg i aksjon i Birken i fjor. Foto: Privat.

Jeg siktet høyere enn som så. Men sånn ble det denne gangen. Jeg skal kommer sterkere tilbake ved neste anledning. Og jeg kan også trøste meg med at det går fremover på resultatlisten i Birken, ettersom jeg ble nummer 52 i 2015 og 44 i fjor.

PS! Gjermund Steinsland fra Birkenes ble nummer 118 med tiden 2.43,46.

Les også: Mitt beste Vasalopp!