Venke Johansen (nr to fra høyre) flankert av sine døtre Heidi (til venstre), Nora og Maren. Alle fire fullførte fulldistansen i Ironman København i helga. Foto: 3atlet.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Familien Ironman: Tre døtre og én mamma

Trodde du langdistansetriatlon var forbeholdt menn i midtlivskrise? Vel, møt familien Johansen.

Ironman København samlet horder av nordmenn i helga. Mest oppsiktsvekkende er muligens familien Johansen fra Arendal – som alle fullførte fulldistansen; mor og tre døtre.

– Det var en fin løype og mye liv underveis. Og alle er veldig fornøyde. Det ble personlig rekorder på alle sammen, sier Maren Johansen til 3atlet, som i tillegg til mor og de to søstrene Nora og Heidi også hadde med seg kjæresten Simen (som også fullførte – selvfølgelig. Red. anm.).

– Deres mor, Venke Johansen, deltok på Ironman Hawaii i fjor. Blir det ny tur i år?

– Nei, denne gangen blir det ikke Hawaii-tur på henne, sier Maren.

Venke Johansen kvalifiserte seg til Ironman Hawaii i fjor. Og dro alene på tur til vulkanøya. Foto: 3atlet.

Mens veteranen Venke kom inn på 13 timer og 49 minutter, så kom alle tre døtrene inn på under 12 timer. Raskest i familien var Nora Johansen, som ble ”rikskjendis” for noen år tilbake, da hun ammet mens hun fullførte Norseman. I går kom hun inn på 11 timer og 24 minutter.

– Men hvordan kan det ha seg at dere tre døtre og en mor, ender opp med å holde på med dette?

– Det er vel mest fordi det er gøy å dra på tur sammen med en felles aktivitet. Og det er jo ubegrenset mye gøy å snakke om før og etter løpet. Simen er imponert over hvor mye man kan skravle om.

– Eh, dere kunne jo dratt til Køben for å shoppe?! Som folk flest.

– Ja, det kunne sikkert vært gøy og avslappende, men det har vi ikke gjort de siste årene. Det er bare så veldig gøy å være med på sportsarrangement.

Familien Johansen har plukket flere meritter gjennom åra. Både Nora og mora har fullført Norseman. Foto: 3atlet.