Et utvalg av jentene som bidro til å gjøre Jentefotballens dag i Sørlandshallen lørdag minnerik. Foto: Agder Fotballkrets.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Jublet for Jentefotballens dag i Sørlandshallen

Lørdag arrangerte NFF Agder aktivitetsdag for 350 jentefotballspillere.

Etter mange ukers planlegging var endelig dagen kommet da NFF Agder skulle samle Sørlandets fotballinteresserte jenter til deres egen dag i Sørlandshallen.

– Det er første gang vi arrangerer et tiltak som dette, og jeg må si meg svært fornøyd med både deltakelse og gjennomføring, sier Elin Hjemdal, Jentefotballansvarlig i NFF Agder. – Vi vet det var en del jenter som skulle spille håndballturnering denne dagen, så med det i betraktning er vi veldig fornøyd med at hele 350 jenter koste seg med fotball i hallen, legger hun til.

Blant instruktørene fant vi tidligere landslagsprofiler som Marit Fiane Grødum (Amazon Grimstad og Røa IL) og Marius Johnsen (IK Start, FC Køln og Lillestrøm). I tillegg kunne Elin skilte med oppblåsbare baner og innlånt laser som målte hvor hardt jentene kunne skyte.

Dagens store overraskelse sto banksjef i Sparebanken 1 SR- Bank Ann-Helen Moum og daglig leder i IL Express Magne Aslaksen for. De tildelte NFF Agder en oppblåsbar fotballbane til aktiviteter for barn og unge.

– Den banen er jeg helt sikker på NFF Agder vil få god bruk for. Jeg har også kun fått positive tilbakemeldinger fra folk i hallen på både bane og det generelle opplegget. Skal jeg likevel sette fingeren på noe må det være at vi neste gang kan være enda flere instruktører. Da tror jeg arrangementet blir enda litt bedre, avslutter en glad og lettet Elin Hjemdal.