Ida Marie Eriksen på toppen av cup-pallen med 2) Lene Holmebakken NAF og 3) Pernille Herstad KAK. Foto: Geir H. Stølen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Jentenes helg i bilcrossavslutningen

Jentene fra NMK Kvinesdal satte sitt preg på helgens bilcrossavslutning i Egersund.

Det var sesongavslutning for de motorinteresserte innen bilcrossporten på banen til NMK Egersund i helgen, nærmere bestemt lørdag 3. oktober. Fra NMK Kvinesdal var det de spreke jentene fra Lister-regionen som toppet dagen og pallen, med god kjøring og størst uflaks. Hilde Treland tok seieren i dameklassen hvor det i alt stilte 13 friske jenter, og i denne klassen er reglene som i senior. Du kjører her fra det året du fyller 19 år og gir deg ikke før bilen stopper. Det var det som skjedde med Rebecca Årli Hunsbedt, hun kjører klasse junior og gledet seg virkelig til å få prøvd banen til NMK Egersund, som er en krevende bane med mye fart og vanskelige kurver. Noe som gir mange muligheter for hvem vinneren kan bli, ingen ting er avgjort her før mållinjen er passert.

Rebecca Hunsbedt og Hilde Treland. Foto: Geir H. Stølen.
Rebecca Hunsbedt og Hilde Treland. Foto: Geir H. Stølen.

Her sto Rebecca klar på startlinjen og så ryker drivakslen i starten, bilen triller fem meter og dagen er over for henne. Snakk om uflaks. Ja, det ble ikke bedre da broren Christian Årli Hunsbedt gikk på taket i B-finalen og fikk publikum til å skrike ut av redsel, men med den sikkerheten som er så kom han krelende uskadet ut av et sidevindu til slutt.

NMK Kvinesdal fikk lest navnet sitt jevnt og trutt opp ut over speakeranlegget denne helgen, med seier i flere heat. Evy Wetland, som eneste fra NMK Kvinesdal med seier i alle de tre innledende heatene, stilte sterkt til A-finalen. Men i denne sporten er det mye som kreves av både bil og fører, som til slutt samles i finaler over dagens resultater samlet inn fra heatene de har kjørt. Og i finalene, som er på fem runder og ikke tre som i de innledende, blir ingen ting spart på, så da gjelder det å holde hode og bil på banen. Hvis bilen i det hele tatt orker mer av det da.

Uansett utfallet av løpet så roer frustrasjonen seg, og gledene deler seg med egen eller andres og det store gode fellesskapet drar heim og gjør seg klar for neste løp og resultater.
Her er noen av resultatene fra løpet, og de som ikke har klubbnavn etter seg kommer fra NMK Kvinesdal:

Bilcross damer

1) Hilde Treland, 2) Alida Kvål NMK Sandnes og Jæren, 3) Mona Michelle Edland NMK Sandnes og Jæren, 5) Evy Vetland, 9) Torhild Bauge, 13) Amanda Røynestad.

Bilcross junior

1) Nicolay Rike Grønlund NMK Konsmo, 2) Sølve Østbø NMK Vikedal, 3) Eirik Sandvik NMK Vikedal, 9) Christian Årli Hunsbedt, 14) Simen Narvestad, 16) Kevin Knabenes, 22) Rebecca Årli Hunsbedt.

Bilcross junior trening

Hanne Jobine Eriksen.

Bilcross senior

1) Kjartan Tjøtta NMK Sandnes og Jæren, 2) Eivind Nevland NMK Egersund, 3) Erlend Gjesdal NMK Sandnes og Jæren, 4) Mikal Narvestad, 12) Tor Ivar Netlandsnes, 32) Markus Solberg, 33) Finn Andre Nilsen, 34) Remi Røynestad, 39) Ole Kristian Mygland.

I tillegg var dette siste løpet i Sørvest cupen der NMK Kvinesdal hadde mange med seg og to på pallen. Det var Ida Marie Eriksen som tok seieren i klasse damer og Jørn Håkon Stølen som tok tredje plassen i klasse junior.