Kristiansanderen Joachim Aslaksen (23 år, nr. to fra venstre) har som mål å befeste seg blant landets fem beste speedwaykjørere i klasse 500 ccm denne sesongen. Alle fotos: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Joachim Aslaksen med sin første pallplass

Joachim Aslaksen kunne notere seg for sin første pallplass noensinne da NMK Kristiansand arrangerte speedwaystevne på den nylig oppgraderte banen i Sørlandsparken. 

JOACHIM ASLAKSEN
Joachim Aslaksen.

Etter litt problemer i innledningen, avsluttet Joachim fra arrangørklubben NMK Kristiansand med to heatseirer.

Dermed ble det ni poeng, og pallplassen tok han like foran nesa på Lars Figved fra Elgane Speedwayklubb fra Rogaland, etter bedre kjøring i innbyrdes oppgjør.  Seieren havnet imidlertid hos Elgane og Espen Sundvor, mens sølvet gikk til Truls Kamhaug fra Oslo.

Det var bra deltakelse også i de lavere klassene.  Seks år gamle Leon Dybing fra Riska har aldri tidligere kjørt på banen i Sørlandsparken.  Men etter lett oppvarming var det fullt trøkk fra seksåringen.

LEON DYBING
Leon Dybing.

Lillebror Theo (5) forsøkte å holde følge med storebror, men måtte bare se Leon forsvinne i det fjerne.

Morsomt å se jenter også på speedwaybanen. Christina Nilsen deltok i klasse 85 / 125 ccm, og viste at jentene definitivt hører hjemme på speedwaybanen.

Noe glissent på tribunene ved denne anledning.  Men 19. Juni er det storstevne i Sørlandsparken, med besøk av landets fem beste speedwaylag.

Christina Nilsen.
Christina Nilsen.