På bildet over jubler vi for tittelen. Fra venstre: Arvid Berg, Paul Richardsen, Vidar Blakseth, Inger Marie Rosendahl og Bjørn Olve Grønvold. Foto: Sidsel Mjaaland Emanuelsen (er også cheerleader).
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Jubel for seriemesterskapet i curling

En lang, iskald curlingsesong er over, og til slutt var det Sparebanken Sør Debet som feide avgårde med seriemesterskapet i 1. divisjon.

Mandag 26. januar 2015 vil for alltid stå som en merkedag både i bankens og curlingens historie på Sørlandet.

Det var knyttet en enorm spenning til den 11. og siste serierunden: Aker «Top Drives» ledet med ett poeng over oss og skulle møte bankens andre lag, Sparebanken Sør Kredit, klokka 18 – mens vi skulle spille mot Byggservice klokka 20. Kredit-laget overgikk seg selv og ville vinne, koste hva det koste ville. De spilte steingodt, og Aker-laget ble kostet av isen og slått hele 12-1. Etter kampen hadde Aker-laget mest lyst til å bore seg ned gjennom isen, og nederlaget svir nok mye mer på pungen enn den sterkt fallende oljeprisen. Seieren gjorde at Kredit-laget berget plassen i 1. divisjon, og samtidig ga oss en hjelpende hånd og en kald skulder i kampen om seriemesterskapet.

Byggservice fra Kristiansand kommune tok ledelsen og var ikke spesielt serviceinnstilte i de første omgangene. Det var veldig skuffende, for vi trodde kommunen var til for folket. Det var like før vi måtte be Vidar Kleppe om å ta en interpellasjon i bystyret. Vi åpnet veldig nervøst, og det var kun skip Arvid Berg som holdt oss inne i kampen. Berg var heldigvis like stø og solid som fjell, noe som er en stor fordel i en idrett full av stein. Som Start bygget vi derfor stein på stein utover i kampen. Etter hvert ble all tvil kostet til side, og til slutt vant vi komfortabelt 8-2.

Dermed vant vi serien, og jubelen kunne bryte løs. Det var sterke scener som utspilte seg på Idda Arena denne mandagskvelden, og selv spillere med steinharde ansikter og is i blikket måtte tørke bort en liten tåre fra øyekroken. Vinnerlaget besto av Inger Marie Rosendahl, Bjørn Olve Grønvold, Vidar Blakseth, Arvid Berg og undertegnede. Etter denne idrettsbragden håper jeg det glemmes for godt at jeg sklei mot Fyllingen i kvartfinalen i cupen en iskald og svært regnfull høstkveld i 1990. Jeg tror forresten at Start kommer til cupfinalen i år.

Den som imponerte aller mest var likevel Sidsel Mjaaland Emanuelsen. Hun er cheerleader for, og eneste medlem av, supporterklubben Sparebanken Sør Kost og Dusk. Hun støttet lagene gjennom hele kvelden med et fantastisk engasjement og humør. Hun var så sjarmerende at det var like før også isen smeltet. Etter at seieren var sikret, ble hun utnevnt til æresmedlem av Idda Arena, og har for alltid gratis kost og losji der. Hvis noen av leserne ønsker å bli medlem i supporterklubben, må dere sende en søknad til Sidsel på sidsel.mjaaland.emanuelsen@sparebankensorkostogdusk.no. Vi valgte en mailadresse som er kort og lett å huske, for vi tror det vil føre til flere søknader.

Curling er en idrett der svært små iskrystaller og hårstrå (ikke fra undertegnede) skiller suksess fra fiasko, eller Clinton fra Lewinsky som vi sier i curlingmiljøet. Etter at vi begynte med curling har derfor «Av og til er en millimeter nok» av Anne Grete Preus fått en helt ny og dypere betydning for oss. Det har kostet mye å komme på det nivået vi er i dag, men vi kommer likevel aldri til å legge curlingen på is. Curling er for alle, og vi fortsetter under mottoet «Er du gammel nok, er du god nok». Mange gamle fotballspillere liker curling, og vi synes faktisk «Det finnes ikke dårlige knær, bare stilige klær» er et enda bedre motto.

Sist, men ikke minst, vil vi takke alle ansatte i Sparebanken Sør for iskald støtte og hjelp gjennom hele sesongen. Det har varmet, for de har hjerter av stein.

Curlinghilsen Paul Richardsen (Viseskip)