Fra venstre: Arvid Berg, Vidar Blakseth, Inger Marie Rosendahl, Bjørn Olve Grønvold og Paul Richardsen. Foto: Jon Sverre Karterud
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Jublet for cup-tittel i bedriftscurling

Sparebanken Sør Debet Curling Team fulgte opp seriemesterskapet i bedriftscurling med å vinne onsdagens cupfinale. 

Sparebanken Sør Debet Curling Team har kostet bak seg en steinhard, iskald og fantastisk sesong. Vi har nå kastet vår siste stein, og resultatet ble seier både i serie og cup. Eller «The double» som det heter på norsk sidemål. Serien vant vi for noen få steiner siden (les om det HER) og i denne uka vant vi også cupfinalen. Vi fikk opplyst at premien var et flott cruise, noe vi synes var det minste vi fortjente etter en unik idrettsprestasjon. Skuffelsen var derfor enorm da det viste seg at premien var en liten kopp til hver spiller merket med Vest Agder Bedriftsidrettskrets. Det skal dog tillegges at vi kunne velge mellom kopp, drikkeflaske, solbriller og buff.

Veien fram mot cupfinalen var steinete og glatt. I åttedelsfinalen møtte vi NOV Roughnecks, et lag som var godt rigget for kampen. Det ble oppdaget en del oljesøl på isen i Idda Arena, men NOV Roughnecks påsto at det var spillere fra Aker Solutions/MHWirth som hadde forårsaket dette. Som kjent er problemet løst når man kan skylde på noen andre. Uansett ble vi helt satt ut av dette, og vi lå under hele 5-0 etter tre omganger. Resten av kampen ga vi dem skikkelig bank og vant til slutt 6-5. Det var et comeback på høyde med det Lasarus gjorde. En tidligere Start-spiller lurer forresten ennå på hvilket fotballag Lasarus spilte på.

I kvartfinalen møtte vi Fiskeeksperten, en gjeng som var sleipe som ål. I tillegg var skipen en kald fisk, og de holdt på å fange oss i garnet. De viste veldig god lagånd, og mellom hver omgang ga de hverandre en hai five. Vi prøvde å gjøre alle til laks, noe som stort sett falt i fisk. Utover i kampen klarte vi å snøre nettet sammen, sanket sammen nok poeng og vant 7-2. Kampen ble preget av mye hummer og kanari, og den var veldig mye jevnere enn resultatet tilsier. Det hadde derfor ikke vært noe å si på om vi bare hadde vunnet 7-3.

Kommunikasjonsgruppa i Kristiansand kommune har gjort enorme fremskritt i år, spesielt er de blitt gode til å snakke sammen. De fører dype samtaler gjennom hele kampen og er også blitt veldig gode lyttere. Det sistnevnte er visstnok en svært sjelden egenskap for mannfolk. Bankansatte har sikkert også noen gode egenskaper, men jeg kommer ikke på noen i farten. Uansett, kampen ble et oppgjør som kommer til å bli husket for steinen som vår skip, Arvid Berg, satte i 6. omgang. Den snudde kampen fullstendig, og vi var like fornøyde som David var da han traff Goliat med en stein midt i panna for noen år siden. Vi vant 5-4 etter ekstraomgang, og Kommunikasjonsgruppa mistet både munn og mæle samtidig. Det var et steinhardt slag for dem å tape kampen, og det kostet både blod, svette og tårer. Det går rykter om at borgermester Grundekjøn tok tapet svært tungt og av den grunn ikke orker å legge ned flere grunnsteiner resten av perioden.

Datafirmaet EVRY Consulting var motstander i finalen, et lag som ble nr. 3 i serien. De varmet opp med kampsangen “EVRY time I feel the Spirit» av Nat King Cole, mens vi gikk rundt og nynnet på «Pengegaloppen» av Vidar Sandbeck. Det var rått parti, og til å begynne med spilte vi som om vi var angrepet av et svært hissig og motstandsdyktig datavirus. Etter hvert kostet vi oss inn i kampen, og EVRY fikk lenger og lenger nedetid. Til slutt vant vi 7-3 etter at EVRY fikk fullstendig datakrasj midt i siste omgang. EVRY er forresten Sparebanken Sørs dataleverandør, og vi frykter at de kommer til å hacke nettbanken. Vi ber derfor våre kunder om å følge ekstra nøye med på kontoen i nærmeste fremtid, for hvis noe går galt er det EVRY sin feil EVRY time. Som tidligere nevnt er problemet løst når man kan skylde på noen andre.

Da seieren var et faktum kostet vi på oss et stort dollarglis, og sentralbanksjef Øystein Olsen i Norges Bank vurderte å sette ned styringsrenten med øyeblikkelig virkning. Riktig styring og god kurs er utrolig viktig både i curling og i banken, og vi synes vi fortjener en stor rentefest for all heder, ære og berømmelse som curlinglaget har tilført Sparebanken Sør i denne sesongen.

Bobestyrer i Sparebanken Sør Curling Team er Stein Hannevik, og han mener at curling er Kilden til alt godt. Bjørn Kjos kan på sikt bli en aktuell bobestyrer, for det er viktig med lokal tilhørighet siden Idda Arena ligger på Grim. Det kan muligens også bli et pilotprosjekt. Men tilbake til Hannevik. Han har bestemt seg for at alle spillerne på laget skal adles. De mannlige spillerne får Sør foran navnene, og vårt kvinnelige ess på isen får den kostelige tittelen «Dame of curling».

Nå skal vi som Marit Bjørgen i tenke- og isboksen for å finne ut om vi har motivasjon stor nok til å fortsette etter å ha vunnet alt som er mulig å vinne. Vi er helt avhengige av å ha like mye «is i buken» som Therese Johaug har for at vi skal få enda flere steiner inn i boet. Ellers kan vi like gjerne begynne med å kaste stein i glasshus. Sparebanken Sør har for øvrig innvilget oss et tre-ukers høydeopphold i Almaty (tidligere Alma Ata) i et forsøk på å få oss til å fortsette. Der har de som kjent en is som er nesten på høyde med den fra Hennig Olsen i Hannevika. Vi er i tvil om vi kan takke ja til tilbudet om høydeopphold, for det er svært viktig for oss å skille mellom jobb og business.

Til slutt takker vi for årets curlingsesong med en liten avsløring: Hele laget kommer til å flytte inn i de nye, flotte leilighetene som bygges i Idda Park. Vi fikk kjøpt dem av Kruse Smith for kostpris, og det vil bli fantastisk for oss å bo så nærme boet. Sannsynligvis kommer vi også til å skifte i boet.

Curlinghilsen fra Paul Richardsen, Viseskip, Sparebanken Sør Debet Curling Team