Balljentene poserer med et smil. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Juleshow for nær 3000 tilskuere i Mandalshallen

Mandals Turnforenings tradisjonsrike juleshow i helgen ble en gedigen suksess!

Over to dager og fire fullsatte forestillinger fikk rundt 350 av foreningens yngre medlemmer vist seg frem for et flott publikum. Og de nær 3000 menneskene som overvar showet fikk se et variert utvalg av hopp og sprett, dans og sportsdrill i norgesklasse. Og det ble vist gymnastikk og apparatturn på høyt nivå. Det var søte småturnere og spenna gærne Crazygutter. Sistnevnte fikk publikum til å holde pusten og kollektivt stønne i empati, når hesten ble litt lenger enn spranget og de berømte «balleknuserne» var et faktum.

Ekte turnglede blant de yngste deltakerne. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.
Crazyguttene stabler i høyden. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.
Georg Veggeland ble tildelt ildsjelpris. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.
Drillsøstre i aksjon. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.
Drillpike i svevet. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.
Balljentene poserer med et smil. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.
Kan dette gå bra? Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.
Alle turnerne samlet til avslutning i Mandalshallen. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net.

Årets show var inspirert av musikk fra 80-, 90- og 2000- tallet, og det var enda mer showpreget enn tidligere år. Kostymer, koreografi og et betydelig lyd- og lysanlegg omgjorde Mandalshallen til åsted for en skikkelig festaften.

Dette er det 39. året juleshowet til Mandals Turnforening har vært arrangert i Mandalshallen, og det er en førjulstradisjon mange mandalitter bare må ha med seg. Og Mandal Musikkforening gjorde som vanlig en formidabel jobb med å sette publikum i den rette stemningen. Mye ressurser og særdeles mange dugnadstimer går med til å lage et show av dette kaliberet.

En gledelig overrasket styreleder i Mandals Turnforening, Georg Veggeland,  fikk overbrakt Sparebankstiftelsen SR- Bank sin ildsjeldpris for mange års dugnad i foreningen. I tillegg fikk foreningen en gave på 25.000 kroner.

Lars Færevaag fra Sparebank 1 Mandal berømmet foreningen for det gode dugnadsmiljøet. I tillegg overrasket ordfører Tore Askildsen med en gave til foreningen på kr. 10.000,- Ordføreren nevnte bla foreningens viktige arbeid for folkehelsen, samt barne- og ungdomsarbeid da han overrakte prisen etter siste forestilling.