Frode Kallhovd i sin svarte og røde BMW kjørte meget godt i helgas løp på Rugslandsbanen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kallhovd med dobbeltseier på Rugslandsbanen

Frode Kallhovd fra NMK Kvinesdal vant både Rugslandsfestivalen og Rugslandscupen i helga.

Fem strake heatseire, 50 poeng, førstespor i A-finalen og først i mål! I helgen var Frode Kallhovd fra NMK Kvinesdal ustoppelig. Runde etter runde kom den svarte og røde BMW’n bredt ut av svingene da Kristiansand Automobilklubb (KAK) arrangerte Rugslandsfestivalen 2017.

Til tross for en mangeårig bilcrosskarriere er dette første gangen Kallhovd kan sette 50 poeng i innledende på merittlisten. Attpåtil ble det dobbelseier ettersom Kallhovd også stakk av med seieren i Rugslandscupen. Rugslandsfestivalens andreplass i seniorklassen gikk til Aleksander Beisland og tredjeplassen til Svein Helge Jansen, begge KAK.

Heatseier for Kallhovd i andre omgang, tett fulgt av Solberg. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Markus Solberg fra NMK Kvinesdal kjørte inn til seier i B-finalen og skulle dermed gi Kallhovd og de øvrige A-finalistene hard konkurranse – vel, helt til han fikk et brutalt møte med autovernet og ble stående et stykke over målgang etter godt og vel en runde. Det ble dermed en femteplass på Solberg. Øvrige resultater for NMK Kvinesdal sine seniorsjåfører: 11) Jon Olav Hodne, 25) Christian Hunsbedt, 27) Anders Bjærum, 32) Sander Narvestad, 40) Arnold Falkgjerdet og Martin Landås, som til slutt måtte bryte løpet.

Christian Hunsbedt jakter poeng, resten av heatet jakter på Hunsbedt. Nærmest Hunsbedt i den svarte Mazda’n, klubbkollega Sander Narvestad. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, NMK Kvinesdal

I bilcrossens juniorklasse var det i helgen jentenes tur til å imponere. Selv om det ikke holdt helt inn, var Hanne Jobine Eriksen den som virkelig utmerket seg blant NMK Kvinesdal sine juniorsjåfører. I A-finalen gav hun guttene hard konkurranse, og endte til slutt på en flott fjerdeplass. Pallen ble besteget av 1) Mads Skjæveland, NMK Sandnes og Jæren, 2) Alf Olav Askland, KAK og 3) Simon B. Sødal, NMK Konsmo.

Hanne Jobine Eriksen i hyggegolfen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, NMK Kvinesdal

Eriksen var like bak og hakk i hæl fulgte femteplassinnehaver Magnus Simonsen, som kjørte seg opp fra C-finalen, via B- og da til A-finalen. Rebecca Hunsbedt fikk vise seg frem i C-finalen og kjørte inn til en 13. plass totalt. Andrea Hamar kvalifiserte dessverre ikke til finale men fikk med seg en 17.plass fra Rugslandsfestivalen. Magnus Simonsen vant forøvrig Rugslandscupen i juniorklassen.

Andrea Hamar i sin Golf på vei inn i alternativsporet. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, NMK Kvinesdal

For siste gang kjørte Ingrid Hodne og Sondre Simonsen i klassen ”junior trening”. Når sesongen begynner igjen i 2018, ser vi nemlig disse to konkurrere mot klubbkolleger og andre konkurrenter i juniorklassen.

Eminent ”grøfterens” på Martin Landås her. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, NMK Kvinesdal

Rallycross NM: Finalene i norgesmesterskapet for klassene ”rallycross” og ”bakkeløp” ble i helgen avhold på Grenland. Sigurd Erik Egeland representerte NMK Kvinesdal under bakkeløpet, med sin hvite Ford Escort. Med en 8. plass i søndagens bakkeløp velger Egeland å si seg fornøyd med sesongen. Nå venter en spennende tid med planlegging for teamet, så får vi se hva som venter for Egeland Motorsport i 2018.

Les også: Til topps på Rugslandsbanen