Hinderløp krever allsidig trening, med både styrke og utholdenhet. Tidenes første Hove Max i Arendal tidligere i september ble en suksess med 300 deltakere. Alle foto: Fred Arthur Asdal.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kampen mot tyngdekraften

Du vinner neppe. Men du kan alltid bli en bedre versjon av deg selv.

Etter en lang og krevende sesong frister det å gjøre noen helt annet. Men å gjøre noe ”helt annet” betyr ikke at man skal legge seg på sofaen med Netflix og ostepop. Det kan like gjerne være å gjøre noen helt andre aktiviteter.

I høst kan du selvfølgelig rake løv på plenen, eller du kan beise terrassen. Men du kan også gi deg i kast med idretter og aktiviteter du ellers ikke driver med; som orienteringsløp, volleyball eller hinderløp.

Trond Berli fra Arendal Triathlon fikk prøvd på seg noe ganske annet da han deltok på tidenes første Hove Max på Tromøya.

Hinderløp har blitt populært de siste åra, senest med Strongmanrun i Kristiansand og Hove Max i Arendal, som begge ble suksesser i sin aller første gjennomføring.

Hinderløp er en salig blanding av kondis og styrke. På Hove skulle de 300 deltakerne gjennom en løype på snaue fem kilometer, og underveis måtte de forsere om lag 30 hindre. Noen skulle de krype under, andre måtte de klatre over. På noen poster skulle de bære tungt, andre steder må de skyve og dytte.

Maria Nilsen fra Team Rudy Project måtte bære sandsekker opp bakken i Hove Amfi.

Hinderløp er en konkurranse. Og raskest var Erik Vik fra Sirdal skilag. Men sant å si var det et fåtall som var opptatt av resultatlista.

Mange stilte som lag, enten det var fra jobben, treningssenteret, idrettslaget eller ”bare” en vennegjeng. Og her gjaldt det å fullføre – i god stil. Med fargesterke t-skjorter, kamprop og krigsmaling ble det stor stemning underveis.

Katrine Mørland måtte i vannet flere ganger i løpet av Hove Max. De hadde hun åpenbart ikke noe i mot.

Triatlon er en idrett som setter krav til allsidighet og variasjon, med vekt på svømming, sykling og løping. Det samme kan sies om hinderløp. Her gjelder det å ha en passe porsjon med utholdenhet, men også en god dose styrke, spesielt viktig er det å trene kjernemuskulaturen, med tanke på flere løft.

Og alt går bedre med et smil!

Tør ikke jeg? Stig Solberg fra Invisible gjennomførte sitt første hinderløp, først og fremst for å vise at han kunne.

De færreste av oss trener for å bli gode. Enda færre tror vi kan bli beste. De aller fleste av oss drives heller av forfengelighet, samt kampen mot tyngdekraften og andre uslåelige naturlover.

Eller vi trener rett og slett fordi det er sunt for helsa. Og fordi det er moro. Og ingenting er bedre for motivasjonen og humøret enn å trene variert.

 

Hinderløp er i vinden. Lagene på Hove hjalp hverandre gjennom løypa med 30 hindre.

Så, derfor: Før du stiller til start i TriQuart 2018 – tren variert, og gjør noe du ikke kan. Meld deg på et skirenn! Bli med stupeklubben på trening. Løp Svalandsgubben. Eller hiv deg på et hinderløp.

Du vinner ikke over de andre. Men du vinner garantert over deg selv.