Landslagsutøver i judo Sander Knutsen sammen med utøvere fra flere klubber i Kristiansand og omegn. Alle foto: Geirmund Glendrange.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kampsportsamling med landslagsutøver

Landslagsutøveren Sander Knutsen holdt en meget god trening på helgesamlingen til Budosør Judo Club og Kristiansand Ju Jitsuklubb.

Dette var en åpen samling for alle, og flere klubber i omegn var invitert til å delta.

Vi merker en økende interesse for judo og ju jitsu, vi har ivrige medlemmer som trener jevnt og trutt og setter seg egne mål for treningen. Det er en flott holdning og vi ønsket å gi de unge utøverne noe tilbake.

Skal man ha en samling for barn og ungdom er bare det beste godt nok. Sander Knutsen er landslagsutøver (U21) fra Sandnes Judoklubb og har høstet medaljer både i inn og utland. Små og store utøvere gledet seg og Sander innfridde alles forventninger og mer til. Den yngste utøveren runder snart seks år, og Sander Knutsen klarte på en fantastisk måte å holde fokus til de minste gjennom hele økter på tre timer – ingen ville gi seg.

j2

At de litt eldre utøverne klarte å holde fokus, det forventet vi. Det er vanskelig å legge opp trening med stort aldersspenn, og vi lærte at de yngste utøverne også mestrer avansert teknisk trening. Sander Knutsen klarte kunststykket og hadde med seg alle utøverne under hele økten.

Utøverne viste enorm treningsglede og hadde stort fokus på «innånding» ny kunnskap. Sander hadde satt sammen trening med solide tekniske øvelser. Variasjoner med basis trening, styrketrening og lek. Det er nok noen trøtte utøvere rundt om etter en variert og vel gjennomført treningshelg.

j1

Budosør og Kristiansand Ju Jitsuklubb har som mål å arrangere fire samlinger i året for barn og ungdom, lista ble lagt på denne samlingen. Det er stort å ha besøk av en landslagsutøver i Agder og vi håper dette vil inspirere og bevare treningsglede og nysgjerrighet for denne fantastiske sporten. En flott samling hvor vi knytter vennskapsbånd på tvers av klubber.
«Be your best self!»

Skrevet av Anne Hovrind /Budosør Judo Club