Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vindbjart håper på frivillighetspris

Vi synes det er stor stas at Pensjonistgruppa til IL Vindbjart er blant bare fem kandidater igjen som kan vinne årets frivillighetspris. Først ble vi valgt ut som Vest-Agders representant, og nå mobiliserer vi det vi kan for å nå til topps. 

Her kan du se hvordan TV2 presenter oss, og lenger ned på den artikkelsiden kan du også stemme på oss. Det må gjøres innen 1. desember.

Og her kan du se hvordan Fædrelandsvennen omtalte saken tidligere i november.

 

Her kommer noen betraktninger fra oss om aktivitetsdagen:

* Ideen om å arrangere aktivitetsdag for alle skolene i bygda på nytt, som hadde ikke vært arrangert de siste ti årene (i 2001), skjedde på dugnadskveld på Idrettshuset i Vennesla. Der var alle ledere i IL Vindbjart samlet til evaluering av nye og gamle aktiviteter i klubben. Man vedtok å ta opp igjen årlig skoleidrettsdag (tidligere arrangert av skolene) og prosjektleder Ole Wilhelmsen «ble satt på saken». Skolesjefen i Vennesla ble kontaktet, og det første arrangementet gikk av stabelen i mai 2003.

* Arrangementet omfatter alle sju skolene i Vennesla – der tre tidligere kommuner er en kommune: Hele kommunen er med!

* Alle elever i de tre øverste klassetrinn – mellom 500 og 610 elever – er deltakere i obligatorisk skoledag, og aktivitetene er tilrettelagt også for de med funksjonshemming.

Øvelsene er: Tinestafett á 8 etapper, 60 m, lengde m/fart, kast m/håndball, terrengløp, orienteringsløp i 2 løyper (med og uten tidtaking), skolestafett over til sammen 1500 meter, med en elev av hvert kjønn fra de tre aktuelle alderstrinnene.

* Visjonen er at vi skal skape begeistring gjennom aktive og glade barn, der det å forebygge litt er viktigere enn det å reparere mye.

* Vi setter fokus på at fysisk aktivitet og riktig kosthold gir bedre helse over tid. Vi lærer barna å bli glad i fysisk aktivitet og friluftsliv – vi har et folkehelseprosjekt.

* Barna oppfører seg eksemplarisk og gjør så godt de kan ut i fra egne forutsetninger

* Det er god kjemi mellom unge deltakere og over 100 godt voksne pensjonistarrangører- sistnevnte gruppe i alder mellom 60 og 87.

* Vi har utvalgte, dyktige, frivillige funksjonærer, lærere og Veterankorps. Det er venteliste for å bli inntatt som funksjonær

* Alle funksjonærer får frivillighetsmedalje for sin medvirkning.

* Vi får mange bidrag fra lokale samarbeidspartnere, fra Vennesla m/ omegn , ca. 120 bedrifter. Derfor har vi en betryggende økonomi.

* Vi har egen logo, der frivillighet inngår.

* Vi har en godt fungerende avviklingsplan i vårt lokale «OL-arrangement», der vi starter med flaggheising, hilsen fra ordfører, «Ja, vi elsker» under skolefaner – og Veterankorpset spiller til.

* Vi gir alle inspirasjonspremie i aluminium – spesialdesignet for vårt arrangement.

* De beste for talentpremier i tillegg.

* Vi fører eget regnskap og er organisert under IL Vindbjart

* Aktivitetsdagen ledes av et utvalg på åtte mennesker, som velges hvert år, og som blir utnevnt av skole og idrett. Utvalget planlegger, gjennomfører sammen med 100 andre og evaluerer hvert arrangement

* Utvalget arrangerer hyggelig sammenkomst for arrangører m/ledsagere og gjester hvert år. Her deltar opp mot 130 personer hver gang.

Sammenkomsten inneholder åpning m/info, diktlesning, bilder/film fra årets arrangement, sang og musikk (1.akt.), reker m/tilbehør (alkoholfritt), taler, konkurranser, medaljeoverrekkelser til de som er med for første gang, bløtkake/kaffe, trekning på mange gevinster, avslutning.

* Prosjektet er av Vest-Agder Fylke spilt inn som fylkets kandidat til årets frivillighetspris 2014 i regi av Frivillighet Norge. Blant de 19 fylkesvinnerne er det av en jury plukket ut fem kandidater som er med i semifinalen. IL Vindbjart er med blant disse fem, som alle er/blir presentert i TV2 God Morgen Norge.

Så skal det stemmes blant disse fem for at tre skal komme videre til finalen. Juryen finner da endelig vinner blant disse tre, og vinneren presenteres i TV2 i begynnelsen av desember (4. eller 5. des.)

Hvis du synes at prosjektet i Vennesla fortjener en stemme, stem på oss før 1. desember!

På vegne av Pensjonistgruppa til IL Vindbjart, Ole Wilhelmsen.