Kristiansanderne Tone Govertsen (29, til venstre) og Ragnhild Gaudestad (27) startet rett over nyttår en tøff opptrening til NM i mai. Sist helg vant duoen NM-sølv. Foto: Oddvin Gaudestad.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kapret NM-sølvet i Pole Sport

NM-forberedelsene har vært tøffe med mye trening, blod, svette og tårer. Rett og slett hard jobbing. Vi har trent alle ledige stunder og søndag 8. mai fikk vi uttelling. En bedre euforisk følelse må vi lete lenge etter, kanskje helt til neste år …

Alle i pole-miljøet har vært vanvittig støttende til tross for at vi konkurrerte mot hverandre. Vi var spente på hvordan dette kom til å bli, men vi hadde ingenting å frykte. Alle vil at alle skal gjøre sitt beste. Backstage var det en del som jobbet med å holde nervene på plass, men alle deltakerne var veldig flinke til å komme med støttende ord og delte erfaringer fra tidligere konkurranser. For oss hjalp det veldig i og med at dette var vår første pole-konkurranse noensinne.

Four minutes of fame

På grunn av våre forskjellige erfaringer var opplevelsen av å være på scenen som natt og dag. Ragnhild storkoste seg og syns det var kjempegøy endelig å få mulighet til å vise frem det vi hadde jobbet så hardt med. Tone derimot hadde en litt annen oppfatning. Hele kroppen skalv da hun så alle de fem internasjonale dommerne satt uten en mine og ventet på at vi skulle starte. Men da musikken kom i gang forsvant sakte, men sikkert skjelvingen og plutselig var våre «four minutes of fame» over.

Her kan du se vår opptreden i NM: 

Følelsen etterpå

Det er veldig spesielt at det går an å få to så forskjellige følelser av samme opplevelse. Ragnhild var i den syvende himmel og kunne entret scenen på nytt med det samme. Tone hadde et ekstremt stort behov for å grine, endelig kunne kroppen slappe av og det var det eneste som føltes riktig. Men det var ikke aktuelt der og da – vi måtte vente på poengene som ble annonsert foran publikum, mens vi satt foran presseveggen. Så ingen grining!

Da vi fikk opplest poengscoren vår, ble det klart at vi fikk 2. plassen. Det er vi kjempegodt fornøyd med. Vi fikk såpass høy poengscore at hvis vi hadde stilt i elite-kategorien hadde vi kvalifisert oss til VM så lenge vi hadde fremdeles havnet på minst 2.plass. Det er virkelig en god selvtillitsboost!

Foto: Ingrid Lillebjerka

Veien videre

Etter å ha deltatt i NM og sett så mange dyktige atleter har det fått oss til å bli mer motivert til å fortsette å utvikle oss mot nye konkurranser. Man skulle kanskje tro at vi kunne tenkt oss en liten pause fra pole-treningen, men tvert imot. Vi har allerede vært tilbake på SatsElixia for å fortsette den gode kurven. Flere av våre pole-elever er motiverte til å delta til neste år og da håper vi at vi kan stille med et lag herfra. Vi skal i hvert fall bruke vår konkurranse-erfaring til å få de NM-klare til neste år.

Foto: Ingrid Lillebjerka

Takknemlige

Vi er så takknemlige for all støtten vi har fått fra venner og familie under vår lille reise til NM. Og ikke minst våre dedikerte pole-elever her i Kristiansand! Vi får stor konkurranse fra dem fremover!

Deltakere
Foto: Norges Pole Sport Forbund