Ungdommene fra Vågsbygd KK og Tyholmen KK som deltok på OL-kickoff i Oslo sist helg. Bak fra venstre Alexander Anby Confesor, Olav Ødegaard, Olai Skivik og Didrik Mangseth. Foran fra venstre Kirsten Loven, Yves Eik og Hans Olav Goncalves. Foto: Svein Ødegaard.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlendinger på karatesamling og OL-kickoff

Sju ungdommer fra Vågsbygd Karate Klubb og Tyholmen Karate Klubb har deltatt på en minnerik treningssamling i regi av Norges idrettshøgskole.

Det var noen spente ungdommer fra Vågsbygd og Tyholmen karateklubb som i helgen fikk delta på kickoff 2020 i Oslo. Totalt deltok hele 120 utøvere fra 20 karateklubber rundt om i landet. Fra Vågsbygd Karate Klubb deltok Yves Eik, Olai Skivik, Olav Ødegaard, Hans Olav Goncalves og Didrik Mangseth. Fra Tyholmen Karate Klubb deltok Kirsten Loven og Alexander Aanby Confesor.

Fellesbilde fra samlingen i Oslo.
Fellesbilde fra samlingen i Oslo. Foto: Ø.H. Haagensen.

Trenere på samlingen var Wayne Otto og Morten Alstadsæther. Wayne Otto er flere ganger verdensmester og er nå landslagstrener for Norge, Morten Alstadsæther er tidligere europamester og landslagstrener.

Hovedfokus på samlingen var internasjonal deltakelse for både coacher og utøvere. I september i fjor ble karate anbefalt som tilleggsgren i sommerlekene i Tokyo i 2016. Dette vil inkludere individuelle klasser i kata (mønster) og tre kvinnelige og tre mannlige klasser i kumite (kamp). I august 2016 fattes den endelige godkjennelsen på IOC-kongressen.