Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kåret til årets dommere i Agder Fotballkrets

Marius Lien
Marius Lien ble årets dommer i Agder. Foto: Tore Myrberg.

Fire dommere ble hedret med pris av Agder Fotballkrets sist helg.

I forbindelse med Agder Fotballkrets’ vårkurs i Lyngdal for sine dommere, delte dommerkomiteen ut prisene til årets dommere for 2014. Den gjeveste prisen gikk til Marius Lien, Otra IL, som har stabilisert seg med god dømming i Oddsen-ligaen. For den prestasjonen er han tildelt prisen som Årets dommer i Agder Fotballkrets. På bildet over: Sondre Olsen (årets rekrutteringsdommer), Kristoffer Gullhav (årets assistentdommer), Trond Kristiansen (årets breddedommer). Foto: Tore Myrberg.

Spent foran sesongen
Årets assistentdommer ble Kristoffer Gullhav, Imås IL, som i en alder av 18 år nå er rangert som forbundsdommer, og skal gå fast i OBOS-ligaen kommende sesong.
– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle vinne denne prisen i år også, og synes det er stort å få heder for det arbeidet man legger ned, forteller Gullhav til dommere.no.

For Kristoffer ble nemlig årets assistendommer i Agder også i fjor. Etter mange gode prestasjoner gjennom de siste årene, gleder han seg over å skulle gå som assistendommer i OBOS-ligaen (1.divisjon).
– Jeg er ganske spent foran sesongen, og motivasjonen er på topp. Jeg føler meg beæret over å få muligheten til dette som så ung, sier 18-åringen.
Han føler ikke at satsingen mot toppen gjør at han må forsake mye annet.
– Det handler jo om prioritering. Jeg prioriterer fotballdømming foran andre ting, men det er det verdt.

Vil ta nye steg
Men, det er ikke bare toppene som får priser i Agder. Det gis også ut en pris som årets breddedommer, som går til en dommer som har prestert jevnt godt, og har deltatt samvittighetsfullt gjennom hele sesongen. Årets breddedommer ble Trond Kristiansen fra Vigør.

Den siste prisen som ble delt ut var årets rekrutteringsdommer. Denne prisen gikk til en av kretsens ferske dommere, som har utmerket seg positivt.
– Det var noen som snakket om at jeg kanskje kunne bli det, men jeg ble overrasket likevel, sier Sondre Olsen (17) fra Greipstad IL.
Sondre begynte å dømme for kretsen våren 2014, og kan se tilbake på et år med mange positive opplevelser.
– Man blir kjent med nye personer hele tiden. Andre dommere, spillere og trenere. Dessuten føler jeg at jeg har blitt tryggere på meg selv som person etter at jeg begynte som dommer.

Den tryggheten håper han skal utvikle seg på en slik måte at han fortsetter å klatre på dommerstigen i 2015.
– Jeg har lyst til å komme opp som assistentdommer i 2. divisjon og hoveddommer i 4. divisjon. For å få til det må jeg pugge kriterier og prestere jevnt godt gjennom hele sesongen, sier Olsen til dommere.no.

Skrevet av Tore Myrberg.