KBKs Mads Marum og Vilde Espeseth etter helgas turnering. Espeseth vant damenes eliteklasse. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KBK-nykommer til topps

KBKs nye toppspiller Vilde Espeseth var suverent best da hele norgeseliten møttes til rankingstevne i Badmintonsenteret i helgen.

20-åringen som valgte mattestudier i Kristiansand for en måned siden, tapte ikke ett sett mot sine konkurrenter:

– Vilde er sterk både fysisk og mentalt. Hun har god teknikk og stort slagregister. Både offensivt og defensivt er hun god og hadde ingen store problemer i helgen, sier KBK-trener Rik Hermans.

Dermed er Badmintonforbundet i samme posisjon som for fire-fem år tilbake, da KBKs Marie Wåland var blant de aller beste i Norge, men ikke var landslagsaktuell fordi hun ikke bodde i Oslo.

-Vi får se hvordan ting utvikler seg, sier Hermans diplomatisk om hvordan NBF vil stille seg til at Norges beste badmintonjente bor i Kristiansand.

KBKs Thea Johansen gjorde også en god turnering og nådde semifinalen i damesingle.

På herresiden var det knyttet stor spenning til sesongdebuten for Mads Marum (19). I sitt første år som senior møtte han førsteseedet Peter Rønn Stenseth fra Bygdøy i kvartfinalen, og innfridde til fulle. Mads tok førstesettet 22-20 etter glimrende spill. Han tapte andre sett 17-21, og fortsatte storspillet til uhellet var ute tidlig i tredje sett: Et overtråkk og dermed krykker resten av turneringen.

-Synd for Mads, som viste at han har gjort sommerens lekser godt. Han har fått en ro over sitt spill, og har blitt sterkere og raskere. Men han må fortsette med intensitet og mengde for å bli aller best, sier sportssjefen i NBF, Johnny Askevig.

Dermed fikk vi ikke se Mads i herredouble med landslagets Jesper Kristensen, som kunne ha blitt et fyrverkeri av en double. I mixedouble fikk vi se Marum/Espeseth i første runde, hvor det ble knepent tap mot det førsteseedede Moss-paret Fredrik Kristensen/Solvor Jørgensen som gikk helt til finalen.