KCK-troppen teller hele 18 ryttere fordelt på ti juniorer og åtteseniorer. KCK bak fra venstre: Joakim Johnsen, Sondre Slemdahl, Bjørn-Tomas Vatnedal, Magnus Tofte, Mathias Vea, Mathias Johannessen, Even Fløystad, Eirik Sætra-Pedersen, Geir Kristian Teigland og Geir Tony Teigland. Foran fra venstre: Espen Slemdahl, Sondre Linstad-Hurum, Adrian Hilde, Halvard Hofsmo, Victor Køhler, Aleksander Halvorsen, Maximillian Gabrielsen, Haakon Aas, Gunnar Steinsland, Alexander Sterk-Hansen og Siren Breidalen Wulff. Foto: Christian Wulff.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KCK offensive før Ringerike GP

I helgen er vi på plass i det gode selskap, med ryttere fra KCK på Region Sør-laget i senior, og vårt eget juniorlag.

Få ritt i Norge har betydd så mye for toppsykkel som Ringerike Grand Prix i Hønesfoss. Og alle som har vært på elitenivå har et forhold til den berømte Riperbakken.

De to rittene på Ringerike, Sundvolden GP og Ringerike GP, har for senior UCI kategori 1.2. Det vil si at det er kun inviterte lag som kan stille. Region Sør stiller med lag, og fra KCK har vi med Mathias Vea, Alexander Sterk-Hansen og Eirik Sætra Pedersen. Undertegnede er sportsdirektør for laget, og Arvid Vea (KCK) og Helmer Berre (Stavanger SK) er mekanikere.

I rittene stiller det lag fra UCI-continentalnivået og nasjonale lag fra Danmark, Nederland, Tyskland, Sverige og Italia. Hovedmålet for seniorene i dette selskapet er å skaffe erfaring, kjempe om posisjoner underveis i ritten og på en god dag være med til finalen. Vi så i rittene i Danmark sist helg at Alexander Sterk-Hansen satt inn til topp 30-plassering, og får vi ryttere til mål rundt dette er vi fornøyd.

For KCK junior elite er målet helt klart å være med å prege rittene, og kjempe om fremskutte plasseringer. Vi har i sesongåpningen vist at vi er med i toppen, med flere sterke plasseringer. På KCK sitt juniorlag i helgen stiller følgende ryttere: Magnus Tofte, Maximillian Gabrielsen, Gunnar Steinslad, Mathias Johannessen, Aleksander Halvorsen, Tobias Halvorsen, Daniel Årnes, Simon Aspelund Holstad og Erik Andre Lier.

Nivåene i internasjonal sykling:

World Tour teams – 18 lag, deriblant Team SKY, BMC, Katusha og AG2R.
Pro continental teams – 22 lag, deriblant Caja Rural, CCC Spradi og Sport Vlaanderen.
Continental teams – 177 lag, med 5 norske;
Team Joker Icopal (med KCK-syklist Kristoffer Halvorsen)
Team Sparebanken Sør (med KCK-syklistene Andreas Vangstad, Andreas Erland, Herman Dahl, og tidligere KCK syklist Mathias Skjold)
Team COOP (med tidligere KCK syklist Krister Hagen)
Team FIXIT.no (med tidligere KCK syklist Elias Spikseth) UNO-X Development team