KCK bak fra venstre: Joakim Johnsen, Sondre Slemdahl, Bjørn-Tomas Vatnedal, Magnus Tofte, Mathias Vea, Mathias Johannessen, Even Fløystad, Eirik Sætra-Pedersen, Geir Kristian Teigland og Geir Tony Teigland. Foran fra venstre: Espen Slemdahl, Sondre Linstad-Hurum, Adrian Hilde, Halvard Hofsmo, Victor Køhler, Aleksander Halvorsen, Maximillian Gabrielsen, Haakon Aas, Gunnar Steinsland, Alexander Sterk-Hansen og Siren Breidalen Wulff. Foto: Christian Wulff.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KCK-lagene skal kjempe i norgestoppen

Junior-, senior- og terrenglaget til Kristiansand Cykleklubb har store ambisjoner også i 2017.

Gjennom vinteren har våre utøvere i elitelagene gjennomført treningsøkter i verdensklasse. Gjennom vårt gode samarbeid med Olympiatoppen Sør og sykkelmiljøene både på vestlandet og på østlandet, vet vi hva som trenes blant de utøverne som er best i verden. For det er slik at Norges beste ryttere i herrer junior og senior landevei er blant de beste i verden. Ikke minst har vi verdensmesteren i U23, Kristoffer Halvorsen og de andre kontinentalrytterene, Andreas Vangstad, Herman Dahl og Andreas Erland, som legger lista for hvordan man må trene for å nå verdenstoppen.

Vi har forventninger om å kjempe i norgestoppen med alle våre lag i kommende sesong.

På juniorsiden (17-18 åringer) på landevei har vi en bred stall, med sterke ryttere: Magnus Tofte, Alf Vidar Vetrhus, Maximilian Gabrielsen, Gunnar Steinsland, Mathias Johannessen, Erik Andre Lier, alle 1999-modeller og Aleksander Halvorsen, Haakon Aas, Tobias Halvorsen, Daniel Årnes og Simon Aspelund Holstad som er 2000-modeller.

Flere av disse rytterne har vært med på å prege rittene i de aldersbestemte klassene, og de som er relativt ferske i sykkelsporten har vist flott fremgang gjennom tester og på samling i Spania i vinter.

Senior landevei består av Victor Køhler, Alexander Sterk-Hansen, Eirik Sætra Pedersen, Joakim Johnsen, Bjørn-Tomas Vatnedal, Even Fløystad, Mathias Vea, Geir Kristian Teigland og Kristoffer Eide Andersen. Dette er en fin blanding av erfarne og yngre ryttere. Samtlige har som grunnleggende målsetning å etablere seg i norgestoppen. Og det vil si å kunne være med i gruppen på 30-40 mann som normalt sitter igjen etter tre-fire timers sykling i norgescuprittene.

I terrenget har vi fire mannlige ryttere som i hovedsak kjemper om fremskutte plasseringer i norgescup maraton og rundbane, Sondre Linstad Hurum, Adrian Hilde, Sondre Unnestad og Halvard Hofsmo. I grenen enduro og utfor har vi dronningen av bratt og rask sykling, Hilde Sangesland Strædet.

Sesongens hovedmål er norgesmesterskapene:
Landevei – Trøndelag 18.-25. juni 2017.
Terreng rundbane – Konnerud 16.-18. juni 2017.
Terreng maraton – Skeikampen 1. juli 2017.
Utfor – Nesbyen 22.-23. juli 2017.

KCK sine elitesyklister blir naturlig nok å se på de lokale rittene som Skoda cup på Skantraf i Sørlandsparken, Scott cup i Jegersberg og de lokale turrittene. Og de kommer til å sykle for å vinne.

Med ønske om en strålende sykkelsesong!
Sportslig hilsen Jan Fredrik Stiansen, sportssjef KCK