I sitt første stevne sammen vant Jakub Iwicki/Synne W. Kristiansen 1. plass i Junior 2 Standard. Alle foto: Sigurd Ringvoll/Rina Au
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KDK-dansere imponerte i norgesserien

Kristiansand-danserne sikret seg en rekke pallplasseringer i helgas stevne i Lillestrøm.

Det var LSK (Lillestrøm Sportsdanseklubb) som var arrangør for norgesserien 2 i helga og det var et flott arrangement i en flott hall. KDK stilte med mange «nye muligheter», og var veldig spente før dagen.

Junior 1 Konkurranse Standard

Det var 16 spente dansere (og ditto foresatte) som reiste til Lillestrøm i helgen. Flere av parene var nye i situasjonen, og «klubben» var i høyspenn når det gjaldt prestasjoner, mestringsfølelse, danseglede og ikke minst resultater.

Dominik Rabeszko / Julie Au Barikmo

Sterk debut

Det mest spennende var nok den nye konstellasjonen Jakub Iwicki (Polen) og  Synne W. Kristiansen (Flekkerøy). De har danset sammen i mindre enn 2 måneder, og har pendlet mellom Norge og Polen for å forberede seg. Dette var deres første konkurranse, og de slo alles forventninger da de klasket til med en 3. plass i latin og 1. plass i standard. Utrolig sterkt gjort blant åtte andre rutinerte par!

Junior 1 Konkurranse Standard

Videre var det «opprykkerne» Espen Jensen og Dina Høyem Olsen, samt Paulius Liupsevicius og Matilde Barikmo Au. De har tidligere danset i Barn 1 – dvs de er aldri blitt bedømt blant andre (kun mot egne prestasjoner). Denne gangen stilte de i Juniot 1 konkurranse og vartet opp med flotte resultater.

Espen og Dina fikk en 3.plass i standard og 4. plass i latin. Paulius og Mathilde fikk en 4. plass i standard og 5. plass i latin. Flotte resultater til å være førstegang og med «nybegynnernerver» igjen!

Junior 1 Elite Standard

Det var også veldig hyggelig med par som har begynt igjen etter en pause; denne gangen var det Dominik Rabeszko og Julie Barikmo Au som entret gulvet i klassen Barn 1B. De gjorde et flott inntrykk.

De «gamle» traverne holder koken

Knut Harald Barikmo Au/Christina Colla, Ole Thomas Hansen/Julie Gudim Bjerkås, Vetle Kleveland/Norunn Ringvoll og Marius Lohne/Helene Barikmo Au leverte også flotte resultater.

Ungdom Elite Latin med vinnerne Ole Thomas Hansen / Julie Gudim Bjerkås på toppen av pallen!

Knut Harald og Christina er klubbens trofaste slitere. De  stilte for andre gang i Voksen Elite, og leverte en 7. plass i standard og 6. plass i latin.

Voksen Elite Standard

Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås forsvarte igjen plassen som Norges beste ungdomspar med seier i både latin og standard.  Det stilte henholdsvis 15 og 17 deltakere  i denne klassen – rekordmange i forhold til tidligere. Hyggelig for norsk dans! De danser siste år i ungdom, og forsøkte seg også i voksenklassen. Her leverte de en flott 6. plass i standard og 4. plass i latin. Dette er utrolig sterkt i en klasse med flere spesialister, dvs de danser kun standard eller latin. Lover godt for fremtiden!

Voksen Elite Latin

Vetle Kleveland og Norunn Ringvoll var beste norske par i Junior 2 Elite ifjor, der de avsluttet sesongen med gullmedaljen i NM 10-dans. I år er de yngst i ungdomssklassen (16-18 år), og det vil ta tid å etablere seg på dette nivået. Allikevel seilte de rett gjennom 1. runde  – med åtte par direkte  til semifinalen, hvor de deretter danset seg til finalen. Her endte de på 5. plass i latin og 6. plass i standard, som må anses godt innenfor forventningene.

Junior 2 Elite Latin

Marius Lohne og Helene Barikmo Au stilte i klassen Junior 1, der de fikk 2. plass i standard og 3. plass i latin. Dette paret er også meget spennende for fremtiden. De meldte seg også opp i klassen Junior 2 elite, der de fikk en fin 7. plass i standard og 9. plass i latin.

Junior 1 Elite Latin

Familiesport

Klubben er utrolig stolt av å ha så mange søsken i samme sport. Familien Barikmo Au må helt klart kalles danseglade, og stilte med fire søsken i helgen. Minstemann Oscar danser også, han deltok i forrige konkurranse i Kristiansand, men var ikke med til Oslo.

Junior 1 Konkurranse Latin