Den norske gjengen sikret seg ti gull, seks sølv og to bronsemedaljer i maraton-VM i kettlebell i danske Sønderborg i helga. Bak f. v: Vibeke Klungland fra Okka Kettlebellklubb, Arne Ramsland fra Øvrebø SSK, Jorunn Haver Figenschou fra Okka Kettlebellklubb, Inga Johansdottir fra Øvrebø SSK, Runar Strandberg, fra Øvrebø SSK og Gerd M. Løyning Lunden fra Øvrebø SSK. Foran f.v: Jan Åge Løite, fra Øvrebø SSK og Kirsten Tønnessen fra Øvrebø SSK, Karen Zuleta fra Farsund Kettlebellklubb, Andreas Jakobsen fra Øvrebø SSK og Charlotte Aafløy Lundeberg fra Øyfjell Trening- og kettlebellklubb. Foto: Carlo Pedersen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Gullrush til Øvrebø i kettlebell-VM

Det ble hele ni gull, to sølv og en bronsemedalje til de sju VM-deltakerne fra Øvrebø Sirkel- og styrkeløftklubb.

Det er vi veldig godt fornøyde med! VMs store utøver var Andreas Jakobsen, som vant hele tre gull. Den mest imponerende bragden hans var løfte den 20 kilo tunge kula i snatchøvelsen hele 1409 ganger i løpet av en time. Dette settet er rett bak en av verdens beste løftere, italienske Oleh Illika, som har 25 års erfaring med kettlebell og en mengde rekorder i mesterskap og Guiness-rekorder.

Video av Andreas og Jan Åge Løite i sving:

De andre medaljevinnerne fra vår klubb var Gerd M. Lunden med to gull, Kirsten Tønnessen med to gull, Arne Ramsland med gull og bronsemedalje, Jan Åge Løite med gullmedalje, Inga Johannsdottir med sølvmedalje og Runar Strandberg med sølvmedalje.

Alle deltakerne fra 13 VM-nasjoner samlet.
Alle deltakerne fra 13 VM-nasjoner samlet. Foto: Privat

I tillegg var det med fire andre norske utøvere i VM, nemlig Karen Zuleta fra Farsund som vant en gull og to sølv, Vibeke Klungland fra Okka Kettlebellklubb som tok sølv, Jorunn Haver Figenschou fra Okka Kettlebellklubb som tok sølv og Charlotte Aafløy Lundeberg fra Øyfjell Trening- og kettlebellklubb som vant bronse.

Kirsten Tønnessen utfolder seg (video):

Mellom 70 og 80 utøvere deltok i mesterskapet.  I kettlebell sport konkurrerer vi i å løfte kuler med håndtak på, og både vekten og øvelsene varierer.

– Arrangørene IKMF er et av de mest seriøse forbundene, hvor krav til utøver og dommer er det høyeste jeg har sett. Dette var et helproft arrangement, sier Andreas Jakobsen og legger til:

– Jeg er veldig stolt over alle de norske utøverne. Selv om ikke alle har trent i mange mange år for dette, har det siste året vært intenst med svært mange timers trening og målrettet jobbing. Vi nordmenn slo utøvere med fire-fem års trening innen kettlebell.
vm3
Kettlebell er veldig gøy og utfordrende, men å delta i maraton-varianten er ikke for pyser, noe Arne Ramsland er et godt bevis på. Foto: Privat